Uitzending
DWDD - 17-1-2017

17-1-2017

DWDD

1005 x bekeken | 1 reacties
5
Mathijs Bouman
De Britse premier May liet vandaag weten dat Groot-Brittanië hard uit de EU stapt. Donald Trump wil de wereldwijde vrijhandel inperken met protectionistische maatregelen. Het lijkt het einde van 200 jaar open, en daardoor lucratieve, vrijhandel. Een bedreiging van ons economische bestel. In Davos vindt momenteel het World Economic Forum plaats. Daar kwam uit onverwachte hoek een warm pleidooi voor economische mondialisering: de Chinese president Xi Jinping toonde zich ineens een voorvechter van de vrije wereldhandel.

Dichtbundel Tim Hofman
Tim Hofman ken je als die vlotte, enigszins recalcitrante presentator van onder meer Spuiten en Slikken en de succesvolle YouTube-series #BOOS en #BOOS polertiek. Weinig mensen kennen zijn andere passie: dichten. Ontdekt nadat hij was aangereden en een lange tijd in het ziekenhuis lag. Zijn dichtdebuut ‘Gedichten van de Broer van Roos’ ligt pas vanaf vandaag in de winkel, maar is nu al toe aan een derde druk. Een unicum voor een dichtdebuut!

Nielson en Ellen ten Damme
Vanavond de vijfde editie van onze rubriek ‘Het Groot Nederlands Songbook’. Welke Nederlandse liedjes behoren absoluut tot ons culturele erfgoed? Wij stellen de canon van de Nederlandse liedkunst op. Wende Snijders, Trijntje Oosterhuis, Paul de Munnik, Janne Schra, Leona Philippo, Frank Boeijen, Jan Dulles, Rob Dekay, Ilse DeLange en Huub van der Lubbe gingen voor, vanavond aan tafel Nielson en Ellen ten Damme.

Tafelheer: Erben Wennemars
Erben is vanavond de sidekick van Matthijs

In deze uitzending van DWDD waren Ellen ten Damme, Tim Hofman, Erben Wennemars en Mathijs Bouman te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op dinsdag 17 januari door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie