Uitzending
DWDD - 9-3-2012

9-3-2012

DWDD

1750 x bekeken | 0 reacties
6
Talkshow vanuit Amsterdam, met actuele gasten. Met o.a.: Willemijn Verloop, Andrew Makkinga, Tom Lanoye, Arjan Timmermans, Jantien Kurpershoek, Pieter Derks en Dio. Tafelheer: Theo Maassen.

Kony 2012
Een film over de ongekend wrede Oegandese rebellenleider Joseph Kony werd deze week een onwaarschijnlijke hit op internet. De film die 30 minuten duurt is via doorplaatsing op Facebook en Twitter inmiddels al ruim 32 miljoen keer bekeken en heeft miljoenen mensen in het hart geraakt. Het filmpje is gemaakt door de organisatie Invisible Children en heeft als doel de druk op de internationale gemeenschap op te voeren dat Joseph Kony - de door Den Haag gezochte rekrutant van kindsoldaten - eindelijk wordt gepakt. Fantastisch initiatief zou je denken. Maar ook de kritiek is inmiddels losgebarsten. Te gast zijn War Child oprichter Willemijn Verloop en Andrew Makkinga. Hij is van oorsprong Oegandees.

Boekenweekgeschenk van Tom Lanoye
De komende boekenweek is Tom Lanoye de koning van Nederland. Deze Vlaming schreef het boekenweekgeschenk van 2012 met de titel 'Heldere Hemel'. Het verhaal is waargebeurd en speelt zich af tijdens de Koude Oorlog. Er stort een onbemande MiG-23 neer in een Belgisch gehucht dat noodlottig wordt voor een familie. Het is de eerste keer dat het geschenk ook in Belgie zal worden uitgebracht. De 77ste Boekenweek legt met het thema Vriendschap en andere ongemakken alle mooie, maar vooral ook minder mooie kanten van vriendschap bloot. Tom Lanoye is te gast.

De Week Draait Door
Vandaag sluiten we de week af met 'De Week Draait Door'. Wat gebeurde er allemaal deze week?
- Jantien Kurpershoek beleefde haar 'moment of fame' toen ze tijdens het programma Collegetour de kans kreeg om met Sting te zingen.
- Arjan Tmmermans schrijft voor het invloedrijke blog arjanwrites.com, is muziekexpert voor CNN en adviseert o.a. Kate Perry, Lady Gaga.
- Pieter Derks sluit de week af met stand-up comedy.

Dio - 9-3-2012
Diorno Dylyano Braaf, oftwel Dio (1988) is een Nederlandse rapper van Surinaamse afkomst. Zijn jeugd ging niet over rozen. Zelf zegt hij dat zijn houvast aan muziek daarom nog groter is. Hij bracht onder meer de nummers 'Dom, Lomp & Famous' (samen met The Opposites) uit. In 2007 betekende dit nummer zijn doorbraak. Daarna had hij ook een grote hit samen met Sef: 'Tijdmachine', Anderen met wie hij werkt(e) zijn: Flinke Namen, Daryll, Ali B. en The Partysquad, The Madd, Kempi.

In deze uitzending van DWDD waren Tom Lanoye, Willemijn Verloop en Diorno Dylyano Braaf te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op vrijdag 9 maart door de VARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!