Uitzending
DWDD - 17-11-2014

17-11-2014

DWDD

1718 x bekeken | 0 reacties
7
Te gasten in de uitzending van maandag 17 november o.a.: Sander Dekker. Tafelheer is Erik Dijkstra.

Band Aid 30
Het is 1984 en EthiopiŽ wordt geteisterd door een hongersnood. Muzikant Bob Geldof besluit om actie te ondernemen: hij vraagt de beroemdste muzikanten uit die tijd om mee te werken aan Band Aid. Hun single ĎDo They Know it's Christmas?í wordt een mega-succes en een kerst-evergreen.

Het nummer werd in 1989 voor de tweede keer van stal gehaald om nogmaals een hongersnood in EthiopiŽ te bestrijden, in 2004, als het lied de 20e verjaardag viert, heeft Soedan heel hard hulp nodig. Nu teistert ebola een deel van West- Afrika, deze keer vond Geldof onder meer Bono (U2), One Direction, Chris Martin (Coldplay), Ed Sheeran en Ellie Goulding bereid om mee te zingen voor Band Aid 30.

DWDD kan natuurlijk niet achterblijven, wij organiseren vanavond onze eigen, Nederlandse variant. Met op zang: Kris Berry, Jan Dulles, Ed Struijlaart, Tangarine, Anneke van Giersbergen, Ntjam Rosie en het Zo! Gospel Choir!

Sander Dekker
Staatssecretaris van Onderwijs Sander Dekker houdt een nationale brainstorm: hoe moet het vakkenpakket er in 2032 uit gaan zien? Hoe zorgen we ervoor dat het onderwijs van onze kinderen aansluit op de veranderende wereld? Moeten ze leren programmeren? Of juist Yoga-les krijgen? 15 ambassadeurs maakten korte videoís die de discussie moeten aanzwengelen op sociale media. Ook jij kunt een plan lanceren via hashtag #onderwijs2032. We bespreken het plan met Sander Dekker.

In deze uitzending van DWDD waren Ed Struijlaart, Sander Dekker, Anneke van Giersbergen, Erik Dijkstra, Chris Martin en Kris Berry te gast. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk. Deze uitzending van het programma DWDD werd uitgezonden op maandag 17 november door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie