Uitzending
DWDD - 17-10-2011

17-10-2011

DWDD

1563 x bekeken | 0 reacties
9
Te gast in de uitzending van maandag 17 oktober zijn: Leo Jansen, Stevie Ann, Leo Blokhuis, Dave von Raven, donoren, getransplanteerden en nabestaanden. Muziek is er van awkward i en tafelheer is Jan Mulder.

Leo Jansen
Geen zelfmoord maar een uit de hand gelopen pesterij maakte een einde aan het leven van Vincent van Gogh. Dit staat in de ruim negenhonderd pagina’s tellende biografie van Van Gogh die vandaag is verschenen. De Amerikaanse schrijvers, kunstkenners en Pulizer Prize winnaars Steven Naifeh en Gregory en White Smith hebben ruim tien jaar gewerkt aan de biografie. Leo Jansen, conservator bij het Van Goghmuseum in Amsterdam, mocht het eerste manuscript lezen en voorzag het van kritiek.

Stevie Ann, Dave von Raven en Leo Blokhuis
Op 29 november is het tien jaar geleden dat George Harrison, gitarist, zanger en songschrijver van The Beatles, overleed aan kanker. Hij stond eigenlijk zijn hele leven in de schaduw van John Lennon en Paul McCartney. Pas na het einde van de Beatles durfde Harrison los te gaan en wel meteen met een driedubbelelpee (All Things Must Pass). Kenners roemen zowel zijn gitaarspel, als zijn stem. Martin Scorsese, die eerder een film maakte over Dylan, Stones en The Band, heeft nu een 3,5 uur durende documentaire gemaakt. De film was op HBO te zien en wordt eind volgende maand in Nederland uitgezonden. Te gast zijn bewonderaars: Stevie Ann, Leo Blokhuis en Dave von Raven (zanger van The Kik).

Stichting Donadona
Steeds meer mensen in Nederland moeten steeds langer wachten op een donororgaan. Helaas overlijden ieder jaar mensen terwijl ze op de wachtlijst staan. Veel Nederlanders hebben zich nog niet met 'Ja' of 'Nee' geregistreerd. Daarom blijft het vaak onduidelijk voor nabestaanden. Nabestaanden moeten namelijk beslissen als er iemand in de familie iets overkomt. Vanavond zijn er verschillende mensen te gast die direct met orgaandonatie te maken hebben gehad. Ria Schaaper ontving een hart. Ook te gast zijn de ouders van de man die zijn hart aan haar doneerde. Ook is Pieter van de Rest er, die een harttransplantatie onderging en het boek 'Hart Gezocht' schreef. Hij richtte de Stichting Donadona op. Donadona is een onafhankelijk platform dat contact legt tussen nabestaanden van orgaandonoren en getransplanteerden.

awkward i
De band akward i is het geesteskind van liedjesschrijver Djurre de Haan en was al eerder te zien in DWDD met het debuutalbum 'I really should whisper'. Nu, twee jaar later, is er heel wat gebeurd met de van oorsprong Groningse singer-songwriter. ‘Everything on Wheels’ is het nieuwe album van de band.

Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 17 oktober door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, Stevie Ann en Leo Blokhuis. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie