Uitzending
DWDD - 8-11-2010

8-11-2010

DWDD

2458 x bekeken | 0 reacties
7
De gasten in de uitzending van maandag 8 november zijn: Martin Šimek, Edward Gal, Hans en Wim Anker. Muziek is er van Jack Parow, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn dicht en Jan Mulder is tafelheer.

Wim Anker en Hans Anker
De eeneiige tweeling Hans en Wim Anker zijn een begrip binnen de strafadvocatuur.
Tachtig procent van hun zaken doen ze pro Deo, wat uitzonderlijk is binnen de topadvocatuur. Naast de vele levens- en zedendelicten staan de Ankers ook radiopiraten, kippen- en kruimeldieven bij. Door de openheid van zowel de Ankers als van de verdachten geeft de documentaire een unieke kijk achter de schermen van het Nederlandse rechtssysteem. Centraal staan vier strafzaken die vanuit het perspectief van het advocatenduo op de voet gevolgd worden en waarbij zijdelings vraagstukken rond levenslang, tbs en de heersende angst en verharding in de politiek en samenleving aan de orde komen.

Martin Šimek
Deze maand gaat de theatervoorstelling '69 van Martin Šimek in premičre. In deze voorstelling vertelt Šimek zijn levensverhaal. 1969 is het jaar nadat hij van Tsjecho-Slowakijke naar Nederland vluchtte en speelde een grote rol in zijn leven en staat symbool voor het vrije leven dat toen begon. In deze uitzending vertelt hij daar meer over.

Edward Gal
Edward Gal is een Nederlands dressuurruiter. Rond zijn veertiende jaar begon hij actief met paardrijden. Zijn ruitercarričre kwam in een stroomversnelling toen hij een combinatie ging vormen met de het paard Moorlands Totilas. Onder leiding van Gal won het Nederlandse dressuurteam goud tijdens de Wereldkampioenschappen 2010 in Kentucky.

Jack Parow
Zijn echte naam is Zander Tyler, maar iedereen kent zijn artiestennaam Jack Parow. Hij rapt in plat Zuid-Afrikaans, wat samen met zijn vreemde looks (enorme pet, dikke buik, jaren '80 kleding) tot opgetrokken wenkbrauwen leidde. Hij is onder andere bekend van het nummer 'Die vraagstuk', dat hij in samenwerking met 'Die Heuwels Fantasties' heeft gemaakt.

Huisdichter: nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn
nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn is de huisdichter van De Wereld Draait Door. Vrijwel elke woensdag is hij te gast en zorgt dan voor sterk wisselende reacties. Zijn poëzie laat niemand onberoerd. Zijn gedichten, die gewoonlijk spontaan ontstaan, zijn altijd hyperactueel, grappig, verrassend, op de persoon en onnavolgbaar origineel.

Tafelheer: Jan Mulder
Jan Mulder is een vaste DWDD-tafelheer. De oud-profvoetballer, voetbalanalyticus en schrijver laat zijn licht over veel onderwerpen schijnen. Hij geeft regelmatig zijn 'top vijf ergernissen'.

Deze uitzending van het programma DWDD is uitgezonden op maandag 8 november door de VARA. Te gast waren Jan Mulder, nico-dijkshoorn-dierenarts" class=dossierlink>Nico Dijkshoorn, Martin Simek, Wim en Hans Anker, Edward Gal, Hans Anker en Wim Anker. De presentatie was in handen van Matthijs van Nieuwkerk.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie