Uitzending
Door Andere Ogen - Maarten Spanjer

Maarten Spanjer

Door Andere Ogen

14-10-2019

| 1525 x bekeken | 0 reacties
7
Een portret van acteur en schrijver Maarten Spanjer. Mensen in Maarten Spanjers omgeving beschrijven hem als een natuurtalent, dat vooral in de jaren van het programma Taxi glorieerde. Door zijn dwarse eigenzinnige karakter verspeelde dit ook krediet in de wereld van film, theater en televisie.

We kijken door de ogen van vriendin Monique Waterham, boezemvriend Rijk de Gooyer jr., Saskya Jol, René van der Gijp en Annegreet van Bergen. “Hij heeft net als mijn vader geen gemakkelijk karakter,” zegt De Gooyer jr. Volgens vriendin Monique is dit de reden dat hij gaandeweg minder is gevraagd voor allerlei programma’s.

De jeugd van Maarten Spanjer wordt belicht. Een groot gezin, een ernstig zieke moeder en een strenge vader. “Er zit een latente eenzaamheid in Maarten. En dat compenseert hij met zijn humor,” zegt Monique Waterham. “Amsterdamse humor. Hard, direct en snel,” zegt De Gooyer jr. Ook beschrijft hij hoe nabij Maarten was, nadat zijn vader door 4 herseninfarcten was getroffen. “Leuke gesprekken waren niet meer mogelijk, heel veel mensen zijn toen uit beeld verdwenen. Maar Maarten was er altijd.”

In deze uitzending van Door Andere Ogen waren Maarten Spanjer en Rene van der Gijp te gast. De presentatie was in handen van Fons de Poel. Deze uitzending van het programma Door Andere Ogen met de titel Maarten Spanjer werd uitgezonden op maandag 14 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie