Uitzending
Door Andere Ogen - Femke Halsema

Femke Halsema

Door Andere Ogen

23-9-2019

| 1389 x bekeken | 0 reacties
7
Een portret van Femke Halsema in de week na de pistoolaffaire. Alle uitdagingen waar Halsema voor staat als burgemeester worden momenteel overschaduwd door privé-perikelen. Eerst was er de arrestatie van haar zoon, de brief die ze daarover schreef en haar opstandige man die uitlatingen deed over het wapen en hun relatie. Het brengt Halsema in een lastig parket. Haar huis is een publieke plek geworden.

We kijken naar Femke Halsema als persoon en als burgemeester door de ogen van haar beste vriendin Antoinette Beumer. Haar oud-docent criminologie Frank Bovenkerk en Parool-journalist Ruben Koops. Ook stadsdeelvoorzitter centrum Amsterdam Mascha ten Bruggencate komt aan het woord. Zij heeft dagelijks met Halsema te maken in de aanpak van criminaliteit.

Het linkse meisje dat de eerste vrouwelijke burgemeester van de hoofdstad werd. Van Femke naar Halsema.

Ze zou nooit meer terugkeren in het pluche, zei Halsema bij haar afscheid van de Kamer. Maar deze droombaan kon ze niet laten lopen. Ze is zichtbaar ontroerd als ze de ambtsketen omgehangen krijgt. Maar de zwaartekracht van de functie is enorm. Inmiddels ligt haar privéleven op straat. Het is nog de vraag of haar persoonlijk iets te verwijten valt, maar politiek ligt ze onder vuur. Dat gaat haar niet in de koude kleren zitten, vertelt haar vriendin: ‘Het raakt haar diep. Die zoon heeft er niet om gevraagd dat zijn moeder burgemeester werd.’

In deze uitzending van Door Andere Ogen waren Femke Halsema, Antoinette Beumer en Frank Bovenkerk te gast. De presentatie was in handen van Fons de Poel. Deze uitzending van het programma Door Andere Ogen met de titel Femke Halsema werd uitgezonden op maandag 23 september door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie