Uitzending
Door Andere Ogen - Boris Johnson

Boris Johnson

Door Andere Ogen

7-10-2019

| 1240 x bekeken | 0 reacties
7
Een portret van Boris Johnsen, de man die de voorbije weken in het Britse parlement nederlaag na nederlaag beleefde, maar eigenzinnig volhardt in zijn scenario voor een snelle Brexit.

De duiders belichten de excentrieke kanten van de Britse premier Boris Johnson, maar ook de grenzeloze ambitie die hij van huis uit heeft meegekregen. We kijken door de ogen van biograaf Patrick Bernhart en zijn jeugdvriend Hugo Dixon. Ook oud-hoofdredacteur van The Daily Telegraph Charles Moore komt aan het woord.

“Als kind al zei hij hardop koning van de wereld te willen worden,’’ zegt biograaf Patrick Bernhart. In zijn huidige rol spiegelt Johnson zich graag aan Winston Churchill. En onlangs nog zei hij zelfs in keizer Augustus een voorbeeld te zien, een man die tientallen jaren in vrede regeerde nadat hij met bloedvergieten aan de macht was gekomen.

Charles Moore herinnert zich Boris’ gemakkelijke omgang met de feiten, maar spreekt toch met grote bewondering over de Britse premier. ‘’Hij speelt het spel anders dan alle anderen, dat maakt het zo geliefd.’’

De presentatie was in handen van Fons de Poel. Deze uitzending van het programma Door Andere Ogen met de titel Boris Johnson werd uitgezonden op maandag 7 oktober door MAX.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie