Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
Dokument - Late Liefde

Late Liefde

Dokument

17-8-2009

| 2818 x bekeken | 0 reacties
6
Verliefd worden op latere leeftijd, hoe is dat? In Late liefde volgt Frans Bromet verliefde stellen op leeftijd. In deze documentaire het verhaal van Pieter en Wytske, die elkaar hebben ontmoet in het verzorgingshuis.

Pieter en Wytske zeggen dat ze niet verliefd zijn op elkaar; ze hebben een hechte vriendschapsband. Liefde zoals vroeger zou voelen als een vorm van verraad naar de overleden echtgenoten. Bromet gaat bij andere bewoners uit het huis op onderzoek uit. Is de liefde-op-leeftijd anders dan toen men nog jong was? Is ouderdom en bijbehorende ‘aftakeling’ een belemmering voor het beleven van de liefde, of is dat een bijzaak zodra de vonk overslaat?

Op geheel eigen wijze biedt Bromet een onthullende kijk in en àchter het leven van verzorgingshuisbewoners en hun liefdesperikelen. De vrouwen in het verzorgingshuis willen best nog aandacht van de mannelijke bewoners, maar zijn huiverig voor een vaste relatie. De vrouwen koesteren hun vrijheid. Ze hebben hun man overleefd en hebben geen zin opnieuw een man te moeten verzorgen. Een enkeling durft het aan het verlangen uit te spreken naar ‘meer dan een praatje op de gang’. Pieter en Wytske zitten hand in hand voor de televisie, zij hebben elkaar.

Late liefde is een productie van Bromet & Dochters

Deze uitzending van het programma Dokument met de titel Late Liefde is uitgezonden op maandag 29 september door de NCRV. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee