Uitzending
Dokument - Gedeelde kinderen – Estee, Eva en Bloem

Gedeelde kinderen – Estee, Eva en Bloem

Dokument

6-4-2009

| 3062 x bekeken | 0 reacties
7
In Gedeelde kinderen volgt filmmaker Frans Bromet het samengestelde gezin van Marina en Fred, met hun kinderen Estee (10), Eva (7) en Bloem (6).

Marina en Fred zijn sinds tweeënhalf jaar een stel. Marina heeft twee dochters uit haar vorige huwelijk en Fred één. Fred heeft lang getwijfeld voordat hij naar de woning van zijn nieuwe liefde Marina verhuisde. Door de verhuizing ziet Fred de kinderen van Marina namelijk vaker dan zijn eigen dochter Estee en dat steekt soms. De tienjarige Estee, die door de week bij haar moeder woont, moet in het huis van haar stiefmoeder erg wennen aan het feit dat zij geen enig kind meer is en de aandacht van haar vader moet delen met twee stiefzusjes.

Stiefmoeder Marina heeft soms moeite met het gedrag van Estee. Van haar eigen kinderen kan ze veel meer hebben. Ze bespreekt de problemen tijdens bijeenkomsten met de stiefoudergroep. Zal de liefde alles overwinnen?

Door het groot aantal echtscheidingen, leven in Nederland honderdduizenden kinderen die te maken hebben met stiefouders, omgangsregelingen en loyaliteitsconflicten. Als men na de scheiding opnieuw gaat samenwonen, moeten de kinderen wennen aan een nieuwe (stief)ouder. Binnen het stiefgezin gaat het er anders aan toe dan de kinderen gewend waren. Door de omgangsregeling die wordt getroffen krijgen de kinderen vaak te maken met twee huishoudens met botsende inzichten over de opvoeding.

Deze uitzending van het programma Dokument met de titel Gedeelde kinderen – Estee, Eva en Bloem is uitgezonden op maandag 6 april door de NCRV.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie