Uitzending
Dokument - Het woord heeft mij gered

Het woord heeft mij gered

Dokument

16-3-2009

| 1349 x bekeken | 0 reacties
7
Schrijver en dichter Rodaan Al Galidi ontvluchtte zijn vaderland Irak. Na vele omzwervingen belandt hij in Nederland. Hij leert Nederlands van een negenjarig meisje, in ruil voor gitaarles. Hij publiceert een tiental dichtbundels en romans in de Nederlandse taal. In NCRV Dokument Het woord heeft mij gered is te zien hoe hij ruim zeven jaar wacht op een verblijfsvergunning, maar ondertussen niet stilzit.

Dankzij zijn succesvolle columns, romans en gedichten is Al Galidi een graag geziene gast op alle belangrijke Nederlandse literaire podia. Na afloop van een optreden keert hij terug naar zijn kamertje in de provincie, waar hij ondergedoken zit. Keer op keer krijgt hij te horen dat hij moet vertrekken.

Wanneer zijn vader op sterven ligt, en hij van de Nederlandse autoriteiten geen afscheid van hem mag nemen, houdt hij ons land voor gezien. Hij pakt zijn spullen en vertrekt naar België, waar de mensen aardiger zijn en ook de kippen ‘lieflijker’ klinken.

In het kader van de Boekenweek zendt NCRV Dokument Het woord heeft mij gered uit, een poëtische documentaire vol weemoed en verlangen, humor en venijn.

Het woord heeft mij gered is een productie van Van der Hoop Filmproducties.

Regie Barbara den Uyl.

Deze uitzending van het programma Dokument met de titel Het woord heeft mij gered is uitgezonden op maandag 16 maart door de NCRV. Te gast was Al Galidi.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee