Uitzending
Dichtbij Nederland - Storm in Marokko

Storm in Marokko

Dichtbij Nederland

5-2-2009

| 1053 x bekeken | 0 reacties
6
Acht mensen zijn de afgelopen dagen omgekomen in Marokko als gevolg van zware regenval. Dat maakten de autoriteiten dinsdagavond bekend. De slachtoffers zijn getroffen in verschillende delen van het land. De instorting van een huis in de nacht van maandag op dinsdag door een aardverschuiving heeft het leven gekost aan drie mensen en vier zijn gewond geraakt. Dit gebeurde in de provincie Al Hoceima (noordoosten) in het dorpje Beni Imougzan. De fundering van het huis bestond uit aangestampte aarde, dat losraakte vanwege hevige neerslag.

In Marrakech zijn twee mannen om het leven gekomen dinsdag door gedeeltelijke instorting van hun huis. Een derde persoon raakte zwaargewond. In een ander deel van het land zijn twee mensen overleden als gevolg van het instorten van het dak van hun huis. Dit gebeurde dinsdagochtend in het dorp Arkoumi in de buurt van Taroudant (zuidwesten).

Volgens de nationale weerdeskundigen zijn de slechte weersomstandigheden tenminste tot en met zaterdag aanwezig in het noorden en het midden van het land. Er wordt opnieuw sneeuw verwacht in de bergen van het Opper- en Midden-Atlas. Dinsdag worden wat opklaringen verwacht maar blijft het wel nog licht regenen in het noorden, midden en noordoosten met wat sneeuw boven de 1500 meter.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Storm in Marokko is uitgezonden op donderdag 5 februari door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie