Uitzending
Dichtbij Nederland - Het verhaal van Kamel en Nadezda

Het verhaal van Kamel en Nadezda

Dichtbij Nederland

3-2-2009

| 964 x bekeken | 0 reacties
4
Dolblij ging hij naar de gemeente om zijn pasgeboren dochtertje in te laten inschrijven. Maar tot verbazing van de Hagenaar Kemal kreeg hij van de gemeenteambtenaar te horen dat het kind al vr de geboorte erkend had moeten zijn. De gemeente adviseerde hem naar de rechter te stappen om via een DNA test aan te tonen dat het kind daadwerkelijk van hem is. Maar zo eenvoudig bleek het niet te liggen...

Ongeboren vrucht had al erkend moeten worden
Kemal Atamer en Nadezda Ivanova hebben 2 kinderen. Zij hebben een geregistreerd partnerschap. Zijn Bulgaarse vrouw van Turkse afkomst komt in 2007 naar Nederland, terwijl ze zwanger is. Kemal gaat direct na haar aankomst in Nederland langs bij de gemeente Den Haag om haar in te laten schrijven. De oplettende ambtenaar ziet dat Nadezda zwanger is en zorgt ervoor dat de ongeboren vrucht door Kemal erkend wordt. Dat is eenmaal officieel de wet in Nederland. Het stel krijgt in mei 2008 een tweede kind. Kemal is alleen nu vergeten het kind voordat het geboren werd te erkennen.

Als zijn geliefde hem het tweede kind schenkt, loopt hij vrolijk naar de gemeente en geeft het kind aan. De ambtenaar schrijft het kind in en deelt hem mee dat het ongeboren vrucht voor de geboorte al erkend had moeten worden en adviseert hem naar de rechter te stappen omdat die moet bepalen of het kind daadwerkelijk van hem is. De rechtbank eist een DNA test waaruit blijkt dat het inderdaad zijn zoon is, maar zegt later in een uitspraak dat zij niet bevoegd zijn hierover te oordelen omdat de gemeente het kind al heeft erkend. Het gevolg hiervan is dat het jongentje Timucin, inmiddels 9 maanden, geen identiteit heeft. Dus statenloos. Dit heeft tot gevolg dat de familie gevangen is in Nederland en dit geeft spanningen in het gezin, omdat ze niet op vakantie kunnen en hun nieuwe aanwinst in Turkije kunnen showen aan de rest van de familie.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Het verhaal van Kamel en Nadezda is uitgezonden op dinsdag 3 februari door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie