Uitzending
Dichtbij Nederland - Geweld tegen buschauffeurs

Geweld tegen buschauffeurs

Dichtbij Nederland

2-2-2009

| 1568 x bekeken | 0 reacties
6
Het afgelopen weekend waren weer buschauffeurs slachtoffer geworden van geweld. Verder is een groep jongeren bezig rolstoelen in te zamelen voor Suriname en er is een nieuwe komische film met Paul de Leeuw. Bekijk deze aflevering.

Buschauffeurs weer slachtoffers van geweld
Twee buschauffeurs, een uit Tilburg en de ander uit Purmerend, zijn het afgelopen weekend slachtoffer geworden van geweld. Zowel de vervoerders als de buschauffeurs zijn het zat en eisen maatregelen. Dichtbij Nederland sprak met slachtoffer Peter Graafmans en zijn vrouwelijke collega.

Watertekort in Surinaamse wijk
Geen water om te douchen, geen water om te koken, laat staan dat je in je eigen zwembad een rondje kan plonzen. Hans Lalloe en zijn buren in Paramaribo zitten al 20 jaar zonder water. Ondanks protesten en beloften van beterschap is er nog niets gebeurd. De buurt loopt langzaam leeg, de achterblijvers hopen dat het veel blijft regenen.

Weekserie 1: Rivierenwijk in Deventer
Dichtbij Nederland bericht deze week elke dag uit de Rivierenwijk in Deventer. De komende jaren moet deze wijk worden omgetoverd van probleemwijk tot prachtwijk. Onder andere door het slopen en renoveren van woningen. In de eerste aflevering van onze weekserie een portret van Gerrie Scholten. Zij is in de Rivierenwijk beter bekend als Tante Gerrie en moest haar oude woning verlaten. Maar ze heeft nog steeds heimwee naar haar oude stekkie. Gerrie neemt Dichtbij Nederland mee de wijk in en laat ons haar prachtwijk zien.

Spion van Oranje
Het Paleis op de Dam gaat ten onder na een explosie en de Euromast ontploft. Niet echt natuurlijk, maar wel in de komische film ‘Spion van Oranje’, waarin Paul de Leeuw de hoofdrol speelt. Maar bij de premičre stalen zijn hulpjes in de film, Najib Amhali en Jennifer Hoffman, de show. Dichtbij Nederland was erbij.

De Toppers
Met het nummer Shine moeten de Toppers het Eurovisiesongfestival gaan winnen. Gisteravond werd het liedje gekozen uit zes nummers. Het bleek geschreven te zijn door Topper Gordon zelf. Eén van onze Dichtbij Nederland-verslaggevers ging vanmorgen de straat op en vroeg aan u: :"Is dit het nummer waar we Moskou mee gaan veroveren?"

Rolstoelen voor Suriname
Een paar dagen per week zitten ze in de kelder en wordt er druk geklust. Een groep Amsterdamse jongeren is druk bezig met inzamelen, opknappen en rijklaar maken van oude rolstoelen. Binnenkort gaat er weer een lichting ‘bijna-nieuwe’ rolstoelen op het vliegtuig naar dankbare Surinaamse ouderen. Op dit moment worden zo’n honderd rolstoelen opgeknapt om verscheept te worden. Ze staan in een grote kelder en meestal zijn er zo’n zes Marokkaanse jongens na schooltijd aan het werk. Banden op spanning, schroefjes, moertjes aandraaien, vernieuwen, noem maar op. Dit klussen gebeurt onder de bezielende leiding van vrijwilliger Richard (52 jaar), hij werkt fulltime als adaptatietechnicus bij RSA Revalidatie Service Amsterdam.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Geweld tegen buschauffeurs is uitgezonden op maandag 2 februari door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie