Uitzending
Dichtbij Nederland - Homo-emancipatie Slotervaart

Homo-emancipatie Slotervaart

Dichtbij Nederland

8-4-2009

| 1502 x bekeken | 0 reacties
6
Ahmed Marcouch, stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Slotervaart, presenteerde vandaag de nota ‘Homobeleid Slotervaart’ , een serie initiatieven en maatregelen die de homoacceptatie in het stadsdeel moeten vergroten.

“In stadsdelen als Slotervaart zitten de opvattingen over homoseksualiteit muurvast. Het is een noodzaak om die schoksgewijs met debat en expliciete daden los te wrikken. Dat is niet een taak van homo’s alleen, ook hetero’s moeten vechten voor de vrijheid en veiligheid van homo’s.”

De strategie is om met expliciete daden het debat uit te lokken. Marcouch wil homoseksualiteit bespreekbaar maken. Zo is er het plan om tijdens de jaarlijkse Gayparade, in Slotervaart een stadsdeelspecifieke activiteit te organiseren, en moet er een voetbalwedstrijd tussen homoseksuelen en Marokkaanse jongeren worden gehouden.

Naast deze in het oog springende initiatieven, is er ook extra aandacht voor de veiligheid van homoseksuelen. Er moet een meldpunt komen waar melding gedaan kan worden van zaken die te maken hebben met discriminatie. Bij de aanpak van probleemjongeren moet homonegatief gedrag worden meegenomen.

Verder wil de stadsdeelvoorzitter dat opvoeders toegerust worden om het debat rondom homoseksualiteit aan te kunnen gaan. Want intolerantie begint achter de voordeur, in het gezin, aldus de nota.

In 2011 moet de houding van de Slotervaartse bevolking tegenover homoseksuelen verbeterd zijn.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Homo-emancipatie Slotervaart is uitgezonden op woensdag 8 april door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie