Uitzending
Dichtbij Nederland - Corruptie Marokko uitgelekt via internet

Corruptie Marokko uitgelekt via internet

Dichtbij Nederland

10-4-2009

| 2570 x bekeken | 0 reacties
7
Iedere dag maken Marokkaanse ambtenaren en politie-agenten zich schuldig aan corruptie. De bevolking pikt het niet meer. Steeds meer burgers verspreiden filmpjes op You Tube en Daily Motion, waarin corruptiezaken aan het licht komen. De filmpjes zijn afkomstig van een groep die zichzelf snipers, of 'sluipschutters', noemt. Hun actie zorgt ervoor dat voor het eerst in Marokko heftig gediscussieerd wordt over het uitdelen van steekpenningen.

Met dergelijke filmpjes hebben Marokkanen een nieuwe methode ontdekt om corruptie aan de kaak te stellen. Degene die ermee begon, was de Targuist Sniper die in 2007 in het noordelijke Rif-gebied vastlegde hoe agenten aan de lopende band auto’s aanhielden en geld aannamen. Het eerste filmpje verscheen op YouTube en trok binnen een week 350 duizend bezoekers. Daarna zouden nog drie filmpjes volgen. zo meldt Maghreb Magazine.

Het is echter niet eenvoudig om de corruptie de kop in te drukken, want het blijft een taboe. Er zijn meer snipers actief op het net. Bekijk de uitzending van Nova hierover.

Deze uitzending van het programma Dichtbij Nederland met de titel Corruptie Marokko uitgelekt via internet is uitgezonden op vrijdag 10 april door de NPS. De presentatie was in handen van Simone Weimans en Carrie ten Napel.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie