Uitzending
Debat op 2 - Knokken voor je bijstand

Knokken voor je bijstand

Debat op 2

18-12-2013

| 2121 x bekeken | 1 reacties
6
Het kabinet komt met een plan voor strengere bijstandsregels. Wie er nog voor in aanmerking wil komen, moet daar voortaan meer voor terug doen. Een tegenprestatie. Vraag je bijstand aan, dan moet je wel kunnen aantonen dat je de voorafgaande maand er alles aan hebt gedaan om een baan te vinden. En wie bijstand heeft en te weinig moeite steekt in het zoeken naar werk, kan zelfs de uitkering voor drie maanden verliezen. Dit plan ligt in de lijn van het beleid van het kabinet: meer voor jezelf opkomen, creŽer je eigen kansen en participeer.

De plannen worden vooralsnog negatief ontvangen. Diverse organisaties denken dat de armoede juist zal toenemen en dat het zorgt voor verdringing op de arbeidsmarkt. De bijstandsbond heeft het zelfs over een aanval op de uitkeringsgerechtigden. Gaat het kabinet echt te ver met deze maatregelen? Of is het helemaal niet zo gek om voor je uitkering iets terug te doen? Is iedereen daar wel toe in staat?

De presentatie was in handen van Ghislaine Plag en Arie Boomsma. Deze uitzending van het programma Debat op 2 met de titel Knokken voor je bijstand werd uitgezonden op woensdag 18 december door de KRO.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie