Uitzending
Deze uitzending is niet langer beschikbaar.
De wandeling - Zanzara: Het kleinste familiecircusje van Nederland

Zanzara: Het kleinste familiecircusje van Nederland

De wandeling

26-12-2008

| 1117 x bekeken | 0 reacties
6
In KRO De Wandeling op Tweede Kerstdag 26 december het bijzondere verhaal van de circusfamilie Zanzara. Al bijna 10 jaar reizen ze met hun huisdieren door Nederland en België: vader/spreekstalmeester Paulo, moeder/directrice Mayka en dochter/acrobate Jans (16). Ze vormen een hechte familie waarin ook plaats is voor ‘probleemjongeren’, die binnen het circus nooit voor problemen zorgen maar hier juist een veilig ‘thuis’ vinden. Hella van der Wijst volgt de familie in hun voorbereidingen voor het kerstcircus 2008.

Paulo en Mayka zijn circusartiesten uit “de burger”, wat betekent dat ze niet in een circusfamilie zijn geboren. Ze hebben jaren als circusartiesten gewerkt door heel Europa voordat ze besloten hun eigen circus ‘alla Fellini’ te beginnen. Hoe romantisch is het circusleven anno 2008 en hoe boks je als klein familiecircusje op tegen de grote beroemde circussen?

Dochter Jans heeft ondanks haar 16 jaar al bewust voor het circusleven gekozen en ziet hier haar toekomst. Elke dag na school traint ze buiten in de openlucht twee uur haar trapeze- en hoelahoep-acts.

‘Techno-puber’ Jonne (18) vertelt in KRO De Wandeling hoe hij ooit door zijn ouders aan het circus werd ‘meegegeven’ omdat hij thuis moeilijk te handhaven was. Binnen het circus kon hij zich ontplooien dankzij de liefdevolle opvang van Paulo en Mayka.

Deze uitzending van het programma De wandeling met de titel Zanzara: Het kleinste familiecircusje van Nederland is uitgezonden op vrijdag 26 december door de KRO. De presentatie was in handen van Hella van der Wijst. Item is niet meer te bekijken
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee