Uitzending
De Tuinruimers - Aflevering 3

Aflevering 3

De Tuinruimers

27-9-2008

| 1591 x bekeken | 0 reacties
6
Deze week gaat Rob naar Anouk en Diederik in Haarlem. Anouk en Diederik zijn samen begonnen in een bovenwoning in Amsterdam maar toen het gezin uitgebreid werd met 3 kinderen werd het tijd om een ander huis te zoeken. Zo kwamen zij terecht in het gezellige Haarlem in een prachtig ruime woning met alles erop en eraan. Doordat Diederik en Anouk zoveel aan het huis verbouwd hebben is de tuin er altijd bij ingeschoten. De moeder van Anouk, Loes, besloot het gezin op de te geven voor De Tuinruimers om ze te verwennen met een nieuwe tuin. Wanneer Rob en Loes bij Anouk voor de deur staan, weet Anouk niet wat ze meemaakt en is ontzettend blij dat haar tuin eindelijk aangepakt word. Nieuwsgierig als ze is, probeert Anouk nog snel op te pikken wat Rob van plan is, maar dat gaat haar niet lukken want alle deuren en ramen worden afgeplakt zodat alles een grote verrassing blijft.
Rob zet de ouders van Anouk en Diederik direct aan het werk en alle spullen die in de tuin staan worden weggehaald en dan is het nu tijd voor het echte werk, succes Rob!

Rob’s plannen
De tuin van Anouk en Diederik ziet er niet erg aantrekkelijk uit, maar het terras is nog in prima staat en de grond is totaal niet verzakt! Dit betekent dat Rob gebruik kan gaan maken van de ondergrond van de oude tuin. Rob legt een pad en terras aan van natuursteen. Vaak zijn natuurstenen vrij dun en erg duur. De tegels die Rob gebruikt, de Gardenlux Asian Blue Stone, zijn 3 cm dik, behoorlijk zwaar én betaalbaar. De tegel is afkomstig uit China en is opgeruwd zodat je niet kunt uitglijden.
Verder plaatst Rob twee grote borders waar hij natuurlijk de mooiste planten in zal plaatsen. Om het Binnen-Buiten gevoel terug te laten komen waar Rob de vorige afleveringen ook over vertelde, trekt hij de strakke lijnen van het binnen interieur door tot in de tuin. De borders maakt Rob van de Gardenlux Castle Walling, een decoratieve steen met een opzetstuk zodat de tegel stevig vastgelijmd kan worden en er toch een natuurlijk effect ontstaat. Voor de kinderen heeft Rob ook iets moois bedacht, namelijk een zandbak zodat de zij hun eigen plekje in de tuin hebben om te spelen. Om de tuin af te schermen en een vrij gevoel te creëren plaatst Rob een hele nieuwe schutting.

Beplanting
Door gebruik van verschillende planten zorgt Rob ervoor dat Anouk en Diederik niet meer naar het park hoeven te gaan om heerlijk buiten te zijn, maar gewoon in hun eigen tuin kunnen blijven. Het is de ideale tijd om een tuin aan te leggen en te genieten van alle bloeiende planten en bloemen. Om te beginnen plant Rob een aantal Thuja Brabant hagen. Vervolgens knipt hij ze in een rechthoekige vorm zodat er een strak geheel ontstaat. Tussen de Thuja Brabant in plant Rob 3 Catalpa’s, een boom met een bolle vorm. Als ze 3 keer per jaar gesnoeid worden behouden ze hun mooie bolle vorm. Maar Rob zet zijn snoeischaar eerst in de Druivenplant. Wanneer de Druif te vroeg gesnoeid word (in januari), gaat hij bloeden en kan hij dood gaan. De beste tijd om een Druif te snoeien is in de zomer en nazomer.
De Buxus is een tijdloze plant die we in veel tuinen terug zien komen. Voorheen werd de Buxus los in een bak gezet maar Rob plant de Buxus juist met gekleurde Cyclamen er omheen, de trend van deze tijd! Om het geheel helemaal eigentijds te maken plant Rob de Buxus en Cyclamen in een hoge zwarte bak.
Rob plant ook de Hypericum (Hertshooi) in de borders. Deze plant heeft mooie gele bloemen en kan tot de winter overleven. In de borders plant Rob de Sedum, ook wel bekent als Vlinderplant, een vrolijke zomerse plant. Naast de Sedum komt de Rode Argilia te staan en voilà: een prachtige kleurrijke tuin.

Styling
Ook deze week zijn we op bezoek bij de Intratuin waar Romeo klaar staat met de tips & trends voor Rob. Dit keer geeft Romeo advies over de combinatie van potten en planten. Veel mensen zijn bang om 'nieuwe' kleuren te gebruiken. Zo is zilver helemaal van deze tijd maar zijn veel mensen bang dat het kitscherig word. Maar wanneer je zilver met een landelijke stijl combineert creëer je juist een heel chique uitstraling.
In het huis van Anouk en Diederik staat een goede basis: mooie tafel, lichte vloer en een strakke keuken. Maar Jorna mist de power in huis. Daarom gaat zij aan de slag met accessoires van glanzend materiaal. Zo ontstaat er in één keer heel veel power in huis en dat is nu precies wat bij Anouk en Diederik past.

Tip van de week
Een tuin ziet er altijd beter uit zonder vuilcontainers dan met vuilcontainers. Maar waar moet je de containers dan laten? De oplossing is heel simpel: de Hillhout Multibox. In de Multibox zitten deuren en kleppen zodat je heel gemakkelijk de containers kunt verplaatsen en openen. Het mooie van de Multibox is dat de hij in elke kleur geverfd kan worden. Zo word de kast altijd één met de tuin.

Het eindresultaat
Rob heeft het weer voor elkaar gekregen om deze tuin in een week tijd om te toveren tot iets geweldigs. Anouk en Diederik kijken hun ogen uit en de kinderen zijn dolblij met de zandbak. Reken maar dat ze hier een geweldige tijd gaan beleven!

Deze uitzending van het programma De Tuinruimers met de titel Aflevering 3 is uitgezonden op zaterdag 27 september door SBS6. De presentatie was in handen van Rob Verlinden.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee