Uitzending
De Tuinruimers - Aflevering 11

Aflevering 11

De Tuinruimers

22-11-2008

| 2394 x bekeken | 1 reacties
6
Ina en haar man Jans uit Emmen, hebben vorig seizoen van De Tuinruimers mee gedaan aan de SMS Prijsvraag. De maandag erna werden zij gebeld met de geweldige mededeling: ‘Jullie zijn de prijswinnaars van de complete tuin make-over!’ Zelf hebben Ina en Jans geen idee wat ze met de tuin aanmoeten en ontvangen de prijs met open armen.
Ina en Jans zijn al jarenlang gelukkig getrouwd en hebben 3 dochters. Sinds een jaar wonen ze in een kwadrantwoning in Emmen en alles is helemaal naar hun zin, behalve de tuin. Voor Ina is de overval geen verrassing meer, maar voor Jans nog wel! Om hem te verrassen gaat Rob naar het bedrijf waar Jans werkt: een beveiligingsbedrijf in Emmen. Totaal overdondert gaat Jans mee naar Ina en werpt een laatste blik op zijn oude tuin. Gelukkig hebben Ina en Jans alle vertrouwen in Rob en laten ze zich compleet verrassen!

Rob’s plannen
Ina en Jans wonen in een kwadrantwoning en hebben rondom het huis een ruime tuin. Helaas is dat niet terug te zien in het ontwerp van de tuin en oogt hij heel klein. Daarom wil Rob meer ruimte creëren. Hij maakt een oprit met ruimte voor twee auto’s. Een schuine haag zorgt ervoor dat Ina en Jans meer privacy krijgen wanneer ze in de tuin zitten.
Door twee grote, zwarte potten neer te zetten maakt Rob maakt de tuin symmetrisch en tegelijkertijd ook spannender. Hij zet aan elke kant van de tuin een pot, zodat ze vanuit de woonkamer goed te zien zijn.
Nog meer ruimte en rust creëert Rob door een groot terras en gazon aan te leggen. Om gemakkelijk de tuin in te kunnen lopen legt Rob een looppad aan met dezelfde prachtige siertegels die hij voor het terras gebruikt: Pavés Tambourisés ‘Anvers’ in de kleur zandgeel. Rob kiest voor de gele kleur omdat deze kleur tegels mooi afsteken tegen het huis.

Beplanting
Aan de rand van de tuin plaatst Rob de Blauwe Conifeer, zodat de tuin goed beschut is en ruimtelijk oogt. In de twee grote zwarte potten plant Rob de Haagbeuk (Carpinus Betulus Fastigiata), een zuilboom die smal blijft. Rondom de Haagbeuk plant hij het Wolkje der Liefde (Muehlenbeckia), deze plant hangt mooi over de pot heen. Samen met de Gaultheria Big Berry is het Wolkje der Liefde de perfecte combinatie. Rob plant ook een aantal prachtige Laurieren, deze bomen zijn heel makkelijk te snoeien en dat is wel zo veilig aangezien de Laurier aan de oprit grenst.
Om de tuin het hele jaar door in bloei te zetten heeft Rob een ‘beplantingsplan’: Planten met verschillende bloeitijden met elkaar combineren. De Winterheide is een typische winter bloeier, net zoals de Violen. Dit betekent dat de tuin de hele winter door kleurrijk is. Rob legt een prachtig gazon aan, maar omdat Ina en Jans nooit een grasveld gehad hebben, geeft hij ook een grasmaaier en een grasschaar cadeau, zodat ze het grasveld zelf goed kunnen onderhouden.

Styling
De woonkamer van Ina en Jans is gloednieuw en ziet er prachtig uit, maar alles in de woonkamer is zwart wit. Daarom gaat Jorna op zoek naar een vloerkleed die de woonkamer een warme uitstraling geeft. Maar welke kleur moet dit vloerkleed hebben? Er hangt een grote fotoprint in bronzig rode kleuren. Verder is er geen enkele accessoire in de woonkamer met dezelfde kleur. De kleur van het vloerkleed is dus al snel bepaald: brons! De andere accessoires die Jorna in de woonkamer gebruikt zijn net zo gewaagd als het vloerkleed: Goud en brons. Ook de verlichting in de woonkamer wordt door Jorna onder handen genomen. Romeo leeft zich in de tuin helemaal uit en zorgt ervoor dat hij de perfecte stijl krijgt. Over de tuinmeubelset legt Romeo een prachtig bontplaid en ook binnen in de woonkamer ligt deze plaid over de bank. Zo brengt Romeo het Binnen-Buiten gevoel weer goed terug. Dit Binnen-Buiten gevoel wordt nog sterker door blauw accenten toe te voegen aan de tuin.

Tip van de week
Verschuiving van de oprit komt vaak voor door het gewicht en het parkeren van de auto. Om dit te voorkomen is het verstandig om een zogenaamd ‘stootrandje’ naast de oprit te leggen. Door de stenen overdwars in de grond te slaan, direct naast de stenen van de oprit, kan de oprit niet verschuiven!

Eindresultaat
Het eindresultaat is echt een plaatje: prachtige bomen, veel ruimte en schitterende accessoires. Ina en Jans weten niet wat ze zien als ze de tuin inlopen. De tuin valt helemaal in de smaak van Ina en Jans. Wanneer ze vanaf de woonkamer naar buiten kijken, zien ze vanaf vandaag een echte tuin. Er wordt geproost en Ina en Jans gaan absoluut genieten van hun prachtige nieuwe tuin.

Deze uitzending van het programma De Tuinruimers met de titel Aflevering 11 is uitgezonden op zaterdag 22 november door SBS6. De presentatie was in handen van Rob Verlinden.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee