Uitzending
De Nieuwe Maan - 18-9-2020

18-9-2020

De Nieuwe Maan

137 x bekeken | 0 reacties
7
Op sociale media worden zwarte consumenten opgeroepen te kopen bij black owned businesses. Het achterliggende idee, kopen bij zwarte ondernemers, steunt Afro-Amerikaanse gemeenschappen. Zorgt dit voor economische onafhankelijkheid of polarisatie? Te gast: Astrid Elburg (docent sociale wetenschappen VU) en Syp Wynia (columnist).

De coronacrisis begint zijn tol te eisen. Het aantal werklozen stijgt en de armoede neemt toe. Een van de koplopers is Rotterdam. Een op de vijf kinderen leeft daar in armoede. Johan 'de boterhammenman' probeert daar in Rotterdam iets aan te doen. Te gast: Michiel Grauss (wethouder armoedebestrijding Rotterdam) en Stella de Swart (ex-moeder in armoede).

Iets meer dan de helft van de Antilliaanse en Surinaamse kiezers ging in 2017 niet naar de stembus. Verslaggeefster Marianne van den Anker ging in Rotterdam op zoek naar de 'zwarte' kiezer.

In deze uitzending van De Nieuwe Maan waren Marianne van den Anker en Syp Wynia te gast. De presentatie was in handen van Ajouad El Miloudi. Deze uitzending van het programma De Nieuwe Maan werd uitgezonden op vrijdag 18 september door de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee