Uitzending
De leugen regeert - 19-1-2007

19-1-2007

De leugen regeert

1325 x bekeken | 0 reacties
6
Aandacht voor de vraag waarom slachtoffers van misdrijven altijd met naam en toenaam worden genoemd. Cameraploegen dringen door in de tuin en sommige kranten schrikken niet terug voor beschrijvingen van de meest gruwelijke details. Er lijkt weinig terughoudenheid van de kant van de pers te bestaan. Mevrouw Kleiss, wier dochter omkwam bij de Schiedammer parkmoord en Jaap Smit, algemeen directeur Slachtofferhulp Nederland, zijn te gast.

Het dagblad BN/De Stem kopte 'Adviseur niet onafhankelijk' boven een verhaal waarin stond dat daardoor de gemeente Oosterhout een miljoen te veel zou hebben uitgegeven aan het opknappen van drie zwembaden. De adviseur is boos en diende een klacht in bij de Raad voor de Journalistiek. In het programma gaat hij op de zaak in.

In de Mediaraad zitten dit keer Cisca Dresselhuys (hoofdredacteur Opzij) en Harm Taselaar (hoofdredacteur RTL Nieuws).

Presentatie: Felix Meurders.

In deze uitzending van De leugen regeert waren Cisca Dresselhuys en Harm Taselaar te gast. De presentatie was in handen van Felix Meurders. Deze uitzending van het programma De leugen regeert werd uitgezonden op vrijdag 19 januari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie