Uitzending
De leugen regeert - 5-1-2007

5-1-2007

De leugen regeert

1776 x bekeken | 0 reacties
6
HP/De Tijd brengt een serie van acht artikelen over Ayaan Hirsi Ali. Het eerste deel zorgt meteen voor opwinding, want veel van haar speeches en artikelen zou Hirsi Ali niet zelf geschreven hebben. Dat deden haar bevriende intellectuelen. 'Foute journalist, fout stuk,' zo stelt Leon de Winter. Hij en andere vrienden - zoals Sylvain Ephimenco - leggen uit waarom. De journaliste van HP/De Tijd, Alies Pegtel, gaat in discussie met Chris Rutenfrans, een van de vermeende ghostwriters.

Vorig jaar peilde De leugen regeert het vertrouwen van het publiek in de media. Recent werd een nieuwe peiling georganiseerd waarbij de aandacht speciaal werd gericht op jongeren. Willen zij ander nieuws? Een gesprek met Hans Laroes (NOS Journaal) en Bert Wiggers (NU.nl).

Francisco van Jole vraagt zich af waarom journalisten een politicus 'fris en fruitig' noemen.

De Mediaraad bestaat dit keer uit Hans Nijenhuis (NRC Next) en Bert van der Veer.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 5 januari door de VARA. Te gast waren Bert van der Veer, Francisco van Jole, Leon de Winter, Hans Laroes, Sylvain Ephimenco, Chris Rutenfrans en Hans Nijenhuis. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie