Uitzending
De leugen regeert - 29-2-2008

29-2-2008

De leugen regeert

2362 x bekeken | 0 reacties
6
Peter Tetteroo over Kosovo
Peter Tetteroo schreef afgelopen dinsdag een polemisch artikel over de Kosovo-berichtgeving die hij als uiterst selectief betitelt. De aandacht is eenzijdig gericht op de Albanezen en de ServiŽrs komen nauwelijks aan het woord. Hij gaat in discussie met Harald Doornbos die jarenlang correspondent in voormalig JoegoslaviŽ was.

Netwerk over burqini
Wim de Bie schreef deze week op zijn Bieslog over de overdreven media-aandacht voor de burqini. Netwerk testte zesendertig zwembaden en vroeg of ze dit lichaamsbedekkende badpak toestaan. De Bie vindt de ophef over dit niet-bestaande, volstrekte onzinprobleem gigantisch overdreven en een uiting van xenofoob onrustgestook.

Brabants Dagblad over Dierenpartij
In het Brabants Dagblad stond onlangs een artikel met de kop Dierenpartij verliest steun. Journalist Dylan de Gruyl had tijdens het schrijven van dit artikel verschillende dierenbeschermers gebeld om hen te vragen naar hun mening over de Partij voor de Dieren. Vervolgens trok hij de conclusie dat de partij steun verloor onder de dierenbeschermers. Zowel de Partij voor de Dieren als enkele van de geÔnterviewden zijn boos op de Gruyl: hij zou hun uitspraken uit het verband hebben getrokken en een te negatief beeld hebben gebracht van de Partij voor de Dieren.

Ganzedijk
De bewoners van Ganzedijk waren geschokt en boos toen ze hoorden dat hun dorpje gesloopt zou worden. Een oud-bewoonster vindt de media-aandacht voorbarig, omdat er nog geen enkel besluit is genomen. Er ligt slechts een advies. Wat ook ergert is de berichtgeving dat schrijver Richard Klinkhamer, die zijn vrouw heeft gedood, uit Ganzedijk zou komen. Hij woonde echter verderop in Hongerige Wolf.

In de mediaraad zitten Cisca Dresselhuys en John Jansen van Galen.

Presentatie: Felix Meurders.

In deze uitzending van De leugen regeert waren Cisca Dresselhuys, Wim de Bie, John Jansen van Galen, Harald Doornbos, Peter Tetteroo en John Jansen te gast. De presentatie was in handen van Felix Meurders. Deze uitzending van het programma De leugen regeert werd uitgezonden op vrijdag 29 februari door BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie