Uitzending
De leugen regeert - 15-2-2008

15-2-2008

De leugen regeert

1793 x bekeken | 0 reacties
6
NMO
Afgelopen vrijdag zond NOVA een reportage uit over de Nederlandse Moslim Omroep (NMO) met als boodschap dat de NMO in handen is gevallen van conservatieven, orthodoxen of zelfs fundamentalisten. De liberale bestuurders en programmamakers zouden aan de kant zijn gezet. Het personeel van de NMO reageerde furieus en liet via een persbericht weten NOVA spuugzat te zijn.

ajaxshowtime.com
Voetbalfan Jurre Veen veroorzaakte vorige week ophef toen hij op de website ajaxshowtime.com een bericht plaatste over voetballer Geert den Ouden. Jurre Veen beweerde dat hij in de Volkskrant had gelezen dat Ajax belangstelling voor den Ouden zou hebben. Binnen vier uur was het bericht overal op internet te lezen en ook Hugo Borst meldde het 'nieuwsfeit' in zijn column in het AD. De Volkskrant bleek echter nooit een letter over de eventuele transfer te hebben geschreven. Willem Vissers van de Volkskrant ergert zich aan het gemak waarmee jan-en-alleman nepnieuws nakakelt. Niet goed voor de sportjournalistiek, vindt hij.

Kenia
Afrika-correspondent Koert Lindijer gaat in debat met Peter-Jan Donders over de mediaberichtgeving uit Kenia. Donders was daar onlangs op vakantie en merkte niets van de moordpartijen in het land en vindt dat de media een erg sensatiegericht beeld schetsen, dat de toeristenindustrie ernstige schade toebrengt. Lindijer bestrijdt dit, de situatie in Kenia is ernstiger dan ooit tevoren en de media brengen dat evenwichtig in beeld. Een discussie.

Presentatie: Felix Meurders.

Deze uitzending van het programma De leugen regeert is uitgezonden op vrijdag 15 februari door de VARA. Te gast waren Hugo Borst en Willem Vissers. De presentatie was in handen van Felix Meurders.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie