Uitzending
Cash op Zolder - 3-8-2010

3-8-2010

Cash op Zolder

1435 x bekeken | 0 reacties
8
Dorette wil graag een tuinman-voor-het-leven. Om zich die wens te kunnen veroorloven wil ze een aantal spullen veilen. Sipke Jan en taxateur Poekelien gaan samen met Dorette in haar huis op zoek naar mooie spullen uit haar rijkere verleden, toen ze nog getrouwd was met een Italiaanse baron.

Dorette (67) woont in een vrijstaand huis net over de grens in BelgiŽ. De Brabantse trouwde op jonge leeftijd met een Italiaanse baron, waarna ze meer dan 33 jaar in ItaliŽ woonde. Haar man had een hoge functie bij de Nato, waardoor ze vaak allerlei feesten en partijen hadden en waarbij Dorette zich in hoge kringen begaf. Na 33 jaar was het huwelijk op, ze scheidde en haar man nam alles wat hem bezat weer mee. Dorette bleef alleen achter in hun 'buitenhuisje' in BelgiŽ. Met Cash op Zolder wil ze graag wat van de restanten uit het huwelijk verkopen om op deze manier iets van haar luxe leven van weleer terug te krijgen.

Wens:
Doordat Dorette alleen is komen te staan, zit ze nu op zwart zaad en dat terwijl ze tijdens haar huwelijk hoogtijdagen beleefde en dat ze alles had wat haar hartje maar begeerde. Nu zit ze in een vrijstaand huis met een grote tuin en het is vooral deze tuin wat haar opbreekt. Ze heeft last van haar rug en daardoor is het voor haar lastig om de tuin zelf bij te houden. Graag zou dan ook een potje willen sparen om een tuinman te kunnen inzetten om voor haar de tuin te doen. Ze heeft minimaal Ä 1500,- nodig, maar meer is meer dan welkom voor een langere periode tuinvoorziening.

Veiling:
De veiling bleek voor Dorette een mooie plek om wat luxe terug te krijgen in haar leven. De spullen die ze had overgehouden aan het huwelijk waren goed voor een bedrag van Ä 2940,-. Hiervan kan ze de komende jaren in ieder geval haar tuin laten verzorgen door een bekwame tuinman.

Deze uitzending van het programma Cash op Zolder is uitgezonden op dinsdag 3 augustus door de AVRO. De presentatie was in handen van Sipke Jan Bousema.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee