Uitzending
Cash op Zolder - 31-8-2010

31-8-2010

Cash op Zolder

1723 x bekeken | 0 reacties
7
Hanneke moet door haar reuma de fiets steeds vaker laten staan. Een elektrische fiets zou de oplossing bieden. Lukt het Sipke Jan en taxateur Frederik om voldoende waardevolle objecten te vinden die op de kunst- en antiekveiling zo'n fiets mogelijk maken?

Hanneke en haar man Grex wonen in een klein vrijstaand huisje in het Brabantse land. Hun kinderen zijn inmiddels het huis uit, maar komen minimaal een keer in de week langs met de kleinkinderen. Op deze momenten genieten Hanneke en Grex het meest. Op het moment dat de kinderen het huis uitgingen is Grex thuis gaan werken. Dit om meer bij Hanneke te kunnen zijn, ze heeft namelijk last van reumatische klachten. Ondanks dit geeft ze toch nog twee dagen per week les in schilderen en struint ze maar wat graag over rommelmarkten. Een andere passie van de twee is fietsen. Grex gaat dan op zijn wielrenfiets en Hanneke op de normale fiets.

Wens:
Doordat Hanneke last heeft van reumatische klachten is het voor de twee moeilijk om samen te gaan fietsen. En als ze samen gaan fietsen, fietsen de twee zo ver uit elkaar dat ze alsnog niet samen zijn. Daarom wil Hanneke graag een elektrische fiets waardoor ze makkelijker met Grex kan gaan fietsen.

Veiling:
De veiling was voor Hanneke en Grex een goede manier om hun spullen te verkopen, ze gingen als zoete broodjes over de toonbank. In totaal brachten de spullen 4475,- op. Met als klapper de Escrito, die de zaal werd uitgedragen voor maar liefst 2100,-. Inmiddels staat de mooie, krachtige elektrische fiets van Hanneke in de schuur en ook Grex heeft iets aan de veiling overgehouden: hij heeft een hometrainer gekocht!

Deze uitzending van het programma Cash op Zolder is uitgezonden op dinsdag 31 augustus door de AVRO. De presentatie was in handen van Sipke Jan Bousema.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee