Uitzending
Cash op Zolder - 24-8-2010

24-8-2010

Cash op Zolder

1495 x bekeken | 0 reacties
6
Fred wil al jaren een schildercursus van Ans Markus. Zijn vriend Jielis wil graag een cursus bloemschikken volgen. Om die wensen uit te laten komen bezoeken Sipke Jan en taxateur Poekelien hun overvolle huis om spullen te vinden die op een veiling genoeg geld opleveren.
Jielis en Fred zijn 24 jaar samen en genieten van elk moment met elkaar. Het is Jielis' droom om visagist te worden 'een bruidje per week zou heerlijk zijn!' en Fred zou graag zijn creativiteit kwijt willen in schilderen. De twee heren gingen in het verleden graag naar veilingen om hun geld te 'verbrassen' en hun huis te overladen met antiek. Jielis en Fred zijn echte stadsmensen en ze staan voor een grote omslag in hun leven. Voor werk staan ze op het punt om vanuit het drukke, stadse Den Haag naar het rustige, landelijke Groningen te verhuizen. Vandaar dat zij het tijd vinden om hun huis eens grondig op te ruimen.

Wens:
Jielis en Fred hebben allebei een afzonderlijke wens. Jielis wilde altijd al graag een cursus bloemschikken volgen. Fred droomt al jaren van een workshop bij kunstenares Ans Markus. Dit hopen zij dan ook te doen met het geld dat de veiling zal opbrengen. Ze hebben hier minimaal 1500,- voor nodig. Mocht er geld overblijven dan willen ze dit graag besteden aan een prieeltje voor in hun nieuwe tuin in Groningen. Poekelien zal op jacht gaan in het huis naar bijzondere objecten.

Veiling:
Met de veiling hebben Jielis en Fred in totaal 2800,- opgehaald. Daarmee hebben zij hun doel ruimschoots behaald. Fred heeft inmiddels een penseel van Ans in de hand gehad en Jielis heeft zijn leven nog meer kleur gegeven door het volgen van een cursus bloemschikken.

Deze uitzending van het programma Cash op Zolder is uitgezonden op dinsdag 24 augustus door de AVRO. De presentatie was in handen van Sipke Jan Bousema.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie