Uitzending
Buitenhof - Dokters, Liberalen & Chinezen

Dokters, Liberalen & Chinezen

Buitenhof

10-10-2010

| 1333 x bekeken | 0 reacties
7
De beste Arts
Ziekenhuizen in Nederland staan op hun achterste benen omdat een zorgverzekeraar zich bemoeit met de kwaliteit. De lijst met zorginstellingen waar je een slechte behandeling krijgt voor borstkanker zou niet deugen. Maar als patiŽnt met een ernstige ziekte weet je vaak helemaal niet waar je naartoe moet voor de beste arts. Is het dus niet goed dat verzekeraars nu duidelijkheid verschaffen over de kwaliteit van zorg? Of is dat aan de ziekenhuizen of de artsen zelf? Een discussie met Piet Borst (kankeronderzoeker bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis), Renske Leijten (SP Tweede Kamerlid) en Hugo Keuzenkamp (lid van de Raad van Bestuur van het Westfriesgasthuis in Hoorn).

De liberalen aan de macht.
In Buitenhof een gesprek met voormalig VVD-minister Frank de Grave over kans voor Mark Rutte om geschiedenis te schrijven als eerste liberale premier van Nederland na de WOI. De Grave spreekt over het liberale gehalte van het regeerakkoord en legt uit waar de kansen en gevaren liggen voor Rutte.

China furieus over Nobelprijs
China heeft nijdig gereageerd op de toekenning van de Nobelprijs voor de Vrede aan dissident Liu Xiaobo. Oud ambassadeur Dirk Jan van den Berg over gevoeligheden van de op een na grootste economie ter wereld.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Dokters, Liberalen & Chinezen is uitgezonden op zondag 10 oktober door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Frank de Grave, Piet Borst en Renske Leijten.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee