Uitzending
Buitenhof - Het profijtbeginsel op de tocht

Het profijtbeginsel op de tocht

Buitenhof

21-10-2007

| 2003 x bekeken | 0 reacties
6
Het profijtbeginsel op de tocht
Het profijtbeginsel het principe waarbij iemand die profijt trekt van een publieke voorziening er ook voor moet betalen haalde deze week opnieuw bakzeil. Minister Plasterk vond een kamermeerderheid tegenover zich die niets wilde weten van zijn eventueel plan om de studiebeurs af te schaffen. De minister wil op die manier geld vrij maken om de lerarensalarissen te kunnen verhogen. De sterkste schouders mogen wat de minister betreft de zwaarste lasten dragen. Maar de politiek wil daar niet aan. Toch is dat de enige manier om de toekomst van de verzorgingsstaat veilig te stellen is de stelling van Piet Emmer, Randstadhoogleraar aan het Amsterdam Instituut voor ArbeidsStudies. Hij gaat in debat met kamerleden van CDA en SP.

Polarisatie in de Polder
Wat zijn de historische wortels van de huidige spanningen in samenleving en politiek? Filosoof Ad Verbrugge, de auteur van Tijd van Onbehagen, buigt zich over die vraag in de zevende aflevering van de serie Polarisatie in de Polder.

Presentatie: Rob Trip.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Het profijtbeginsel op de tocht is uitgezonden op zondag 21 oktober door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Ad Verbrugge en Piet Emmer. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie