Uitzending
Buitenhof - 7-10-2007

7-10-2007

Buitenhof

1696 x bekeken | 0 reacties
6
Minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie zal het nieuwe boek van publicist Paul Scheffer Het land van aankomst recenseren. Aan de hand van haar eigen ervaringen en Scheffers observaties en ideeŽn schetst de minister haar visie op de huidige en toekomstige Nederlandse samenleving. Het land van aankomst is volgens de auteur een groot opgezette zoektocht naar wat zich afspeelt onder de oppervlakte van de multiculturele samenleving. Waar kruisen de wegen van de intellectueel en de politica zich?

Polarisatie in de polder: Socioloog Anton Zijderveld is de vijfde gast in de Buitenhof-serie Polarisatie in de polder. Dat de emoties in samenleving en politiek hoog oplopen heeft volgens Zijderveld alles te maken met de sterke opkomst van het populisme. De traditionele partijen in het midden verbrokkelen onder de druk van antipolitieke retoriek. Maar in hoeverre hebben zij dit aan zichzelf te danken en geldt dat ook voor Zijderveld's eigen CDA? Hoe weerbaar is onze representatieve democratie?

Presentatie: Peter van Ingen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 7 oktober door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Ella Vogelaar, Peter van Ingen, Paul Scheffer en Anton Zijderveld. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie