Uitzending
Buitenhof - 23-9-2007

23-9-2007

Buitenhof

1583 x bekeken | 0 reacties
7
Polarisatie in de polder
In het derde deel van de serie Polarisatie in de Polder is te gast kardinaal Adrianus Simonis. Na 50 jaar als priester en bijna 40 als bisschop, vertrekt Simonis binnenkort als aartsbisschop van Utrecht. Zijn tijd als belangrijkste bestuurder van de katholieke kerk in Nederland werd gekenmerkt door onderlinge verdeeldheid en secularisatie. Uitspraken van de kardinaal over homoseksualiteit leidden in de jaren '80 nog tot een rechtszaak. Wat is de huidige positie van religie in de samenleving en hoe kijkt deze geestelijke leider aan tegen de huidige spanningen in het politieke en publieke debat?

Theodor Dalrymple
Een interview met de Britse schrijver Theodor Dalrymple, die als psychiater jarenlang in een ziekenhuis en een gevangenis in een Engelse achterstandswijk werkte. Hij publiceerde spraakmakende boeken als Leven aan de Onderkant (2004) en Drugs (2006). Nog niet zo lang geleden noemde essayist Theodor Dalrymple voor het eerst in jaren Nederland een interessant land. Nederland was na de moorden op Fortuyn en Van Gogh in een koud bad vol werkelijkheid gesprongen. Het tijdperk der zelfgenoegzaamheid leek voorbij. Vindt hij dat nog steeds? Hoe moeten we omgaan met de onvrede bij grote groepen in ons land. En wat is de remedie?

Jos de Beus maakt zijn debuut als columnist

Presentatie: Peter van Ingen/Rob Trip/Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 23 september door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Jos de Beus. De presentatie was in handen van Rob Trip, Clairy Polak en Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie