Uitzending
Buitenhof - 25-10-2009

25-10-2009

Buitenhof

1200 x bekeken | 0 reacties
7
Het vertrouwen in de rechterlijke macht staat onder druk. Vanuit de media en politiek neemt de kritiek op rechters toe. Welk antwoord heeft de beroepsgroep op deze ontwikkelingen? In Buitenhof Reinier van Zutphen voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak. En in deel vier van de serie Grimmig Nederland buigen politicologen zich over de onvrede in de samenleving.

De rechterlijke macht
Het vertrouwen in de rechterlijke macht staat onder druk. Terwijl Tweede Kamerleden pleiten voor het ontslag van rechters, lichten media steeds vaker het doopceel van de magistraat. De ivoren toren maakt plaats voor een toga van breekbaar glas. Welk antwoord heeft de beroepsgroep op deze ontwikkelingen? Moet de magistraat van morgen meer van zich af bijten? In de aanloop naar het proces tegen Geert Wilders in Buitenhof Reinier van Zutphen voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak.

De moderne regent
Naar aanleiding van het vertrek van Tilburgse burgemeester Ruud Vreeman hoogleraar bestuurskunde en Tilburger Pieter Tops over de positie van de moderne regent. Hij gaat in op de vraag hoe robuuste burgemeesters geloofwaardig kunnen besturen zonder afbreuk te doen aan de wensen en noden van populistische partijen?

Grimmig Nederland 4
Wat zeggen politicologen eigenlijk over de onvrede in de samenleving? Hoe luidt de analyse van die wetenschappers die zich bij uitstek bezighouden met het politieke? In deel vier van de serie Grimmig Nederland gaat het nu, na de bijdragen van filosofen, sociaal psychologen en de historici, over het functioneren van politici en politieke partijen. Over kiezersgedrag, nieuw politiek ondernemerschap en falende politieke strategieŽn.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 25 oktober door de VARA, de VPRO en de NPS.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee