Uitzending
Buitenhof - Van Haersma Buma, het IMF en sociale hervormingen

Van Haersma Buma, het IMF en sociale hervormingen

Buitenhof

31-10-2010

| 1523 x bekeken | 0 reacties
7
Sybrand van Haersma Buma
In Buitenhof een gesprek met Sybrand van Haersma Buma, de nieuwe fractievoorzitter van het CDA. Over zijn moeilijke taak de eenheid binnen het CDA te herstellen en de rol van het CDA binnen de regering Rutte.

De kracht van Nederland binnen het IMF
Er komt een permanent noodfonds om de euro te beschermen. Dat is de uitkomst van de Europese top deze week in Brussel. Maar hoe moet dat fonds worden gefinancierd; spelen de banken daarbij nog een rol? Heeft Nederland bovendien nog wel wat te vertellen op het financiële wereldtoneel nu het zijn IMF zetel dreigt te verliezen? Daarover Age Bakker, de Nederlandse bewindvoerder bij het IMF.

De sociale hervorming van het kabinet
Het stelsel voor mensen met een fysieke of psychische beperking gaat op de schop, zo staat in het regeerakkoord.
Premier Rutte noemt de plannen ‘pittig’, maar stelt tegelijk dat de bestaande groep gehandicapten wordt ontzien: wie nu een plaats heeft binnen de sociale werkvoorziening wordt met rust gelaten. Maar de oppositie vreest dat er zoveel wordt bezuinigd, dat dit niet kan kloppen. Komen gehandicapten straks weer werkeloos thuis te zitten?
In Buitenhof een discussie over de gevolgen van de bezuinigingen voor de groep gehandicapten met een sociale werkplek. Met prominent lid van de VVD Robin Linschoten, dat ook bestuurslid is van Crossover (een kenniscentrum voor jongeren met een beperking). En Sadet Karabulut, Tweede Kamerlid van de SP.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Van Haersma Buma, het IMF en sociale hervormingen is uitgezonden op zondag 31 oktober door de VARA, de VPRO en NTR. Te gast waren Robin Linschoten, Sadet Karabulut en Sybrand van Haersma Buma.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble 5 jaar Ons broertje is jarig en trakteert! Vind het gouden eikeltje op Knibble en win prachtige prijzen! Zoek mee