Uitzending
Buitenhof - De ziekte van Europa, de Balkantop en de rechten van de mens, boete voor Starbucks

De ziekte van Europa, de Balkantop en de rechten van de mens, boete voor Starbucks

Buitenhof

25-10-2015

| 1360 x bekeken | 0 reacties
5
Guy Verhofstadt over 'De ziekte van Europa'
Guy Verhofstadt schreef opnieuw een boek over Europa: 'De ziekte van Europa'. Een messcherpe analyse van wat er mis is met de Europese Unie en hoe we verder moeten met het vluchtelingenvraagstuk.

Oud-minister Hirsch Ballin: Kan de opvang van vluchtelingen nog soberder?
De Anton de Kom-lezing, voor een universele uitleg van de rechten van de mens, werd dit jaar gehouden door voormalig minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin. Hoe kijkt hij aan tegen de huidige vluchtelingenproblematiek? In Buitenhof reageert de oud-minister van het CDA onder meer op de brief die staatssecretaris Dijkhoff naar asielzoekers stuurde over de sobere vluchtelingenopvang, en pleit hij voor een uitbreiding van de IND.

Boete voor Starbucks, en hoe nu verder?
‘Zij trotseert Apple, Google en Starbucks’, kopte NRC vorig jaar na het optreden van de Nederlandse Marlies de Ruiter, die namens de OESO een uitvoerig pakket aan maatregelen opstelde dat definitief een einde moet maken aan belastingontwijkende multinationals. Deze week kreeg ze gezelschap van Eurocommissaris Margarete Vestager, die koffiereus Starbucks én de Nederlandse overheid op de vingers tikte wegens een illegale belastingafspraak. Houdt ‘belastingparadijs Nederland’ op te bestaan? In Buitenhof: Marlies de Ruiter, Hoofd van Tax Treaty voor de OESO.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel De ziekte van Europa, de Balkantop en de rechten van de mens, boete voor Starbucks werd uitgezonden op zondag 25 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie