Uitzending
Buitenhof - Emile Roemer pleit voor miljonairsbelasting, weerzin tegen vreemdelingen

Emile Roemer pleit voor miljonairsbelasting, weerzin tegen vreemdelingen

Buitenhof

1-11-2015

| 1583 x bekeken | 0 reacties
6
Emile Roemer pleit voor miljonairsbelasting
Deze week zette SP-leider Roemer zijn handtekening onder een oproep tegen de verharding van het vluchtelingendebat. Maar wat levert deze principiŽle stellingname de SP op? Mogelijk kan Roemer's pleidooi om miljonairs meer belasting te laten betalen, en om een vermogenswinstbelasting in te voeren, op meer sympathie van de kiezer rekenen. Daarnaast bespreekt Roemer de strijd om het SP-partijvoorzitterschap tussen FNV-vakbondsman Ron Meyer en SP-Tweede Kamerlid Sharon Gesthuizen. Hoe ziet de toekomst van de partij eruit?

Weerzin tegen vreemdelingen
Het is onmogelijk om nog meer migranten op te vangen, vindt 63% van de Nederlanders. Dat bleek deze week uit een gezaghebbend Frans onderzoek. In hoeverre is deze weerzin terug te leiden naar angst voor de islam? En zijn die angsten terecht? Zondag in Buitenhof een debat tussen islamcriticus Wim van Rooy, die volgende week het nu al geruchtmakende boek Waarover men niet spreekt uitbrengt, migratiedeskundige Leo Lucassen en islamoloog Maurits Berger.

In deze uitzending van Buitenhof waren Wim van Rooy, Maurits Berger, Sharon Gesthuizen, Leo Lucassen en Emile Roemer te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Emile Roemer pleit voor miljonairsbelasting, weerzin tegen vreemdelingen werd uitgezonden op zondag 1 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!