Uitzending
Buitenhof - Gerrit Zalm, Martijn Malessy, Poetin versus Erdogan

Gerrit Zalm, Martijn Malessy, Poetin versus Erdogan

Buitenhof

29-11-2015

| 1558 x bekeken | 0 reacties
4
Gerrit Zalm: 'Verkoop ABN-aandelen geen kwestie van moraliteit'
Een historische beursgang was het, ruim een week geleden. ABN Amro, ooit het goudhaantje van het Nederlands bankwezen, werd van een staatsbank weer een bedrijf met een beursnotering. Maar de bank van nu is een schim van de bank van toen: een veel kleiner zakendeel, gevestigd in minder landen, maar vooral: saai en degelijk. In Buitenhof een gesprek met de politicus die bankier werd en de geplaagde bank naar de beurs bracht: Gerrit Zalm. Hoe kijkt hij tegen de beursgang aan?

Martijn Malessy
Twee miljoen Nederlanders kampen dagelijks met ernstige pijn. Maar een oplossing is vaak ver weg: patiŽnten moeten te lang wachten voor ze adequate hulp krijgen, en intussen groeien de wachtlijsten bij de pijnpoliís. Zondag in Buitenhof: Martijn Malessy, ťťn van de beste neurochirurgen ter wereld. Elke dag ziet hij mensen die kampen met chronische pijn; niet zelden is hij de laatste die nog iets kan doen. Waarom blijkt het zo lastig om pijn goed te behandelen? En wat moet er gebeuren om de groeiende groep pijnpatiŽnten van goede zorg te voorzien?

Poetin versus Erdogan
Deze week kregen twee grootmachten het met elkaar aan de stok. Turkije schoot dinsdag een Russisch gevechtsvliegtuig uit de lucht en sindsdien lopen de spanningen hoog op. Wat dreef Erdogan tot deze defensieve daad? Provoceerde Poetin bewust? En welke rol speelt de geschiedenis van de twee ooit zo machtige rijken in hun politieke keuzes? Deze week in Buitenhof een inkijkje in de hoofden van twee autoritaire leiders met Hubert Smeets, wiens boek De wraak van Poetin deze week verscheen, en Erdogan AykaÁ, promovendus Turks buitenlands beleid aan de Rijksuniversiteit Groningen.

In deze uitzending van Buitenhof waren Gerrit Zalm en Hubert Smeets te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Gerrit Zalm, Martijn Malessy, Poetin versus Erdogan werd uitgezonden op zondag 29 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie