Uitzending
Buitenhof - Minister Henk Kamp, Burgerinitiatief Ons Geld, Retorica in 200 jaar koninkrijk

Minister Henk Kamp, Burgerinitiatief Ons Geld, Retorica in 200 jaar koninkrijk

Buitenhof

11-10-2015

| 1121 x bekeken | 0 reacties
6
Minister Henk Kamp
Het IMF verwacht een terugval van de wereldeconomie, Nederland dreigt te worden meegezogen in die neergang. En dat terwijl op Prinsjesdag de ene na de andere florissante voorspelling op ons af kwam. Minister Kamp van Economische Zaken heeft een antwoord. Maar heeft hij dat ook op de vraag of doelen om duurzame energie te gebruiken wel worden gehaald? Daarnaast staat de informateur van dit kabinet stil bij de politieke verwikkelingen rond de vluchtelingen deze week: 'Ik zie het nou niet als iets dat goed is voor de economie'.

Burgerinitiatief om macht van de banken te breken
'De klinkers uit de straten en op naar de Zuidas!', zo riep acteur George van Houts met zijn theatergroep De Verleiders. In samenwerking met de Stichting Ons Geld wil men het huidige financiële stelsel radicaal omgooien. Weg met de macht van de banken, méér democratie voor 'Ons Geld'. Naïeve luchtfietserij, zo oordeelden de tegenstanders. Deze week wordt het burgerinitiatief besproken in de vaste commissie Financiën van de Tweede Kamer. Een debat met initiatiefnemer George van Houts en financieel expert Robin Fransman.

Retorica in 200 jaar Koninkrijk
Ter ere van het 200-jarig bestaan van de Staten-Generaal verschijnt deze week het boek ‘In dit huis. Twee eeuwen Tweede Kamer’. Een van de bijdragen staat op naam van historicus Henk te Velde. Hij schrijft over de welsprekendheid van onze parlementariërs. En zijn oordeel is niet mals: de meeste Nederlandse parlementariërs blinken door de eeuwen heen niet uit in welsprekendheid maar zijn vooral gefocused op onderhandelen. Een gesprek over toen en nu en wat we kunnen leren van onze buren.

In deze uitzending van Buitenhof was Henk Kamp te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Minister Henk Kamp, Burgerinitiatief Ons Geld, Retorica in 200 jaar koninkrijk werd uitgezonden op zondag 11 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie