Uitzending
Buitenhof - Belastingverhoging, Blendle en Cees Nooteboom

Belastingverhoging, Blendle en Cees Nooteboom

Buitenhof

2-11-2014

| 1304 x bekeken | 0 reacties
5
Belastingverhoging
De rijken worden rijker, terwijl de lonen van gewone werknemers achterblijven. Vermogen moet zwaarder worden belast. Dat vindt Thomas Piketty die met Kapitaal in de 21e eeuw het boek van het jaar schreef. Komende week komt de Franse topeconoom op uitnodiging van GroenLinks-Kamerlid Jesse Klaver naar de Tweede Kamer. Een debat tussen Jesse Klaver en VVD-Kamerlid Mark Harbers.

De opmars van Blendle
Een half jaar geleden lanceerden Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping de website Blendle: een online kiosk waar lezers losse artikelen uit kranten, opiniebladen en tijdschriften kunnen kopen. En al deze week werd bekend dat de New York Times en de Duitse uitgever Axel Springer er 3 miljoen in gaan investeren. Een bericht dat wereldwijd de voorpagina’s haalden. Is Blendle een voorbode van het nieuwe lezen? Daarover Blendle-oprichters Marten Blankesteijn en Alexander Klöpping.

Cees Nooteboom en de val van de muur
Over een week is het 25 jaar geleden, dat de Berlijnse Muur viel. Cees Nooteboom schreef een inmiddels klassiek geworden getuigenis: Berlijn.

Nootebooms visie en gedachten over Berlijn en in bredere zin Duitsland trekken overal in de wereld aandacht. Niet in de laatste plaats in Duitsland zelf.

In deze uitzending van Buitenhof waren Cees Nooteboom en Sting te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Belastingverhoging, Blendle en Cees Nooteboom werd uitgezonden op zondag 2 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!