Uitzending
Buitenhof - Dijksma over vogelgriep, Onmin bij zorgverzekeraars en Turkije
Buitenhof - Dijksma over vogelgriep, Onmin bij zorgverzekeraars en Turkije

Dijksma over vogelgriep, Onmin bij zorgverzekeraars en Turkije

Buitenhof

30-11-2014

| 1266 x bekeken | 0 reacties
6
Staatssecretaris Dijksma en de vogelgriep
De schrik zit er goed in bij de pluimveebedrijven sinds er twee weken geleden de zeer besmettelijke vogelgriep bij een kippenboerderij in Hekendorp is ontdekt. Twee bedrijven volgden, en twee werden er preventief geruimd. Sindsdien lijkt de verspreiding van het virus ingedamd. In Buitenhof staatssecretaris Sharon Dijksma over de actuele stand van zaken en hoe we in de toekomst een nieuwe uitbraak kunnen voorkomen.

Onmin bij de zorgverzekeraars
Zorgverzekeraars eisen van hun leden dat ze zich houden aan de lijn die is afgesproken door de verzekeraars. Ook mogen leden zich niet kritisch uitlaten over hun collega’s in de media. Dat blijkt uit een uitgelekte brief in de Volkskrant van Andre Rouvoet, voorzitter van de zorgverzekeraars aan de heer Oomen van zorgverzekeraar DSW. Die had eerder in de media gepleit tegen het afschaffen van de vrije artsenkeuze. In Buitenhof legt Oomen uit wat hem beweegt.

De lange arm van Erdogan
Diplomatiek vuurwerk, dat was de rel deze week tussen Nederland en Turkije. De ministers Asscher en Koenders waren boos op de Turken, omdat die termen als racistisch gebruikten voor Nederland. Over de drijfveren van Turkije en de rol van president Erdogan hoogleraar Turkse Studies Erik-Jan Zürcher en voormalig Europarlementariër Joost Lagendijk die in Turkije woont en werkt.

In deze uitzending van Buitenhof waren Erik-Jan Zürcher, Joost Lagendijk en Sharon Dijksma te gast. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Dijksma over vogelgriep, Onmin bij zorgverzekeraars en Turkije werd uitgezonden op zondag 30 november door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie