Uitzending
Buitenhof - Frankrijk, de Financiële Markten & 1914

Frankrijk, de FinanciŽle Markten & 1914

Buitenhof

19-10-2014

| 1243 x bekeken | 0 reacties
6
Prof. Sweder van Wijnbergen
Aan de vooravond van de top van de Europese regeringsleiders is de vraag of Frankrijk zich straffeloos aan de afspraken uit het Stabiliteits- en Groeipact kan onttrekken.

Volgens Sweder van Wijnbergen heeft premier Merkel de sleutel van de oplossing in handen.

Merel van Vroonhoven
Merel van Vroonhoven is sinds een halfjaar voorzitter van het bestuur van de Autoriteit FinanciŽle Markten (AFM). Wat zijn haar plannen voor controle van banken, verzekeraars, accountants en pensioenfondsen ?Zeven jaar na het begin van de crisis, is het vertrouwen in de financiŽle sector nog niet hersteld. Hoe komt dat en wat gaat de AFM daar aan doen?

Prof. Christopher Clark
Schrijver van de wereldwijde bestseller ďSlaapwandelaars. Hoe Europa in 1914 ten oorlog trokĒ. Hoe was het mogelijk dat een klein incident heel Europa meetrok in de oorlog zonder dat de deelnemers zich bewust waren van wat ze deden. Zij gedroegen zich als slaapwandelaars. Met Clark zoeken we ook raakpunten met het Europa van 2014.

Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Frankrijk, de FinanciŽle Markten & 1914 werd uitgezonden op zondag 19 oktober door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie