Uitzending
Buitenhof - 24-2-2008

24-2-2008

Buitenhof

1427 x bekeken | 0 reacties
6
Jan Kees de Jager
Leuker kunnen we het niet maken. Met de vliegtax die op 1 juli ingaat en een belasting op verpakkingen (op 1 januari 2008) wil hij de belastingen groener maken. Dat levert veel verzet en onbegrip op. Maar staatssecretaris van FinanciŽn Jan Kees de Jager (CDA) is vastberaden om op deze weg verder te gaan. En hoe staat het met de afgelopen jaar vastgestelde chaos bij de Belastingdienst? En met de strijd tegen administratieve rompslomp voor burgers en bedrijven? De voormalige ICT-topman licht een tipje van de sluier op.

Is Koning Voetbal ziek?
De beursgang van Ajax heeft deze club niet tot grote Europese hoogten doen stijgen. Integendeel, de club werd teveel een handelshuis en moet nu worden gered door verlosser Johan Cruijff. ADO Den Haag en Vitesse verkeren op de rand van de financiŽle afgrond. Op Europees niveau komen Nederlandse clubs maar matig mee, ondanks de toenemende commercialisering van de sport. Wat is de toekomst van het betaalde voetbal in Nederland? Een gesprek met de voorzitter van AZ, Dirk Scheringa, en als enige Nederlander eigenaar van een voetbalclub uit de Eredivisie.

Presentatie: Peter van Ingen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 24 februari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Jan Kees de Jager en Dirk Scheringa. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie