Uitzending
Buitenhof - 20-1-2008

20-1-2008

Buitenhof

1233 x bekeken | 0 reacties
6
Het R-woord en de gevolgen voor Europa
Optimisme of sombere vooruitzichten? Wel of geen recessie in Amerika? Hoe staat Nederland er economisch voor de komende jaren. Na de peptalk van het kabinet geeft de president van de Nederlandse Bank Nout Wellink zijn visie op de gevolgen van de kredietcrisis in Amerika. Hoe lang gaat de crisis duren en wat zijn de effecten op de langere termijn. Welke lessen kunnen we trekken en is zoŅn crisis in de toekomst te voorkomen? Ook geeft Wellink een analyse over de oprukkende geldschieters uit het Midden-Oosten en AziŽ, die worstelende Amerikaanse banken te hulp schieten.

Nederlandse diplomaat Serry: topspeler in vredesproces
Een exclusief interview met Robert Serry, de hoogste vertegenwoordiger van de Verenigde Naties in het Midden-Oosten. Samen met de VS, Rusland en EU vormt hij het zogenaamde kwartet, dat het vredesproces tussen IsraŽl en de Palestijnen weer op de rails moet krijgen. Een gesprek over het uitvoeren van VN resoluties, Serry's samenwerking met Fatah en Hamas en zijn overleg met de IsraŽlische regering. Eerder was deze Nederlandse topdiplomaat ook al actief in het Midden-Oosten conflict als steunpilaar van Max van der Stoel. Ook was Serry Nederlands ambassadeur in Ierland en topdiplomaat bij de NAVO in Brussel.

Presentatie: Rob Trip.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 20 januari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast was Nout Wellink. De presentatie was in handen van Rob Trip.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie