Uitzending
Buitenhof - 3-2-2008

3-2-2008

Buitenhof

1669 x bekeken | 0 reacties
6
Op zoek naar werk
De Participatietop bezorgde de regering een vliegende start: 200.000 banen voor mensen onderaan de maatschappelijke ladder zouden er komen. Maar de werkgevers trokken zich terug, na het debacle rond het ontslagrecht. Nu staat Ahmed Aboutaleb, staatssecretaris van Sociale Zaken en werkgelegenheid er alleen voor. In Buitenhof een gesprek met de man die in Amsterdam als wethouder hoge ogen gooide. Slaagt de staatssecretaris er in om zijn Amsterdamse elan ook op werkloos Nederland te projecteren? Hoe krijgt hij de langdurig werklozen weer de arbeidsmarkt op? Want de miljarden die de overheid jaarlijks aan re´ntegratie van werklozen uitgeeft, hebben weinig tot geen effect op het vinden van werk, zo bleek afgelopen week uit een onderzoek van het ministerie van Sociale Zaken.

Islam in de Westerse wereld
Hoe gaan Europese overheden om met de islam en hoe geven vrome moslims in West-Europa een islamitische invulling aan de Europese identiteit? Het zijn twee belangrijke vragen die Maurits Berger wil onderzoeken als kersverse hoogleraar Islam in de Westerse wereld. Per 1 maart bezet Berger de leerstoel the Sultan of Oman Chair of Oriental Studies aan de Leidse universiteit. Maurits Berger is arabist en jurist, gespecialiseerd in islamitisch recht en de politieke islam. Van zijn hand verschijnt eind februari het boek Sjeik in de Domkerk, over de verschillen en overeenkomsten tussen de Arabische en Europese wereld. Eerder schreef hij o.a. Islam onder mijn huid en Islam is een sinaasappel.

Presentatie: Clairy Polak.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 3 februari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Ahmed Aboutaleb en Maurits Berger. De presentatie was in handen van Clairy Polak.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie