Uitzending
Buitenhof - 27-1-2008

27-1-2008

Buitenhof

1467 x bekeken | 0 reacties
6
We kennen niet meer spellen
Scholieren die moeite hebben met lezen, niet meer foutloos kunnen schrijven en rekenen: het niveau van het onderwijs daalt al jaren, en de laatste jaren daalt het zelfs versneld. Iedereen is het erover eens dat het snel beter moet met kennisland Nederland. Minister van OCW Ronald Plasterk over de vraag of het hem gaat lukken de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Omdat er ook nog eens grote lerarentekorten dreigen, zet de minister van Onderwijs meer dan een miljard euro in voor het Actieplan Leerkracht. Dat plan moet zorgen voor extra leraren en beter opgeleide leraren. Maar komt het geld wel bij de leraren terecht?

Dierenliefde
Varkensflats, mishandelde paarden, hamsters in een kunstproject, gestresste dolfijnen. Er gaat geen dag voorbij of dierenleed staat groot in de krant; maandag vergadert de Tweede Kamer over het dierenwelzijn. Een debat tussen twee dierenvrienden: Marianne Thieme, fractievoorzitter van de Partij voor de Dieren, en CDA Tweede Kamerlid Henk Jan Ormel.

Presentatie: Peter van Ingen.

Deze uitzending van het programma Buitenhof is uitgezonden op zondag 27 januari door de VARA, de VPRO en de NPS. Te gast waren Ronald Plasterk, Marianne Thieme en Henk Jan Ormel. De presentatie was in handen van Peter van Ingen.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie