Uitzending
Buitenhof - 11-6-2017

11-6-2017

Buitenhof

1007 x bekeken | 0 reacties
5
The Economist-columnist Tom Nuttall
Hij schrijft wekelijks de beeldbepalende column 'Charlemagne' voor het prestigieuze Britse blad The Economist: Tom Nuttall. Vanuit Brussel beziet hij de chaos die dreigt voor de brexit-onderhandelingen, nu zijn premier Theresa May op spectaculaire wijze dertien zetels heeft verloren. Hoeveel geduld hebben de Europese leiders nog met Groot-BrittanniŽ?

Andreas Kinneging en Marcel van Dam
Een analyse van hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging en voormalig PvdA-minister Marcel van Dam over de impasse in de formatie en de stand van onze democratie.

Burgemeester en verzetsheld Gijs van Hall
'Alleen omdat ik een Van Hall ben' is de titel van de biografie over de Amsterdamse burgemeester Gijs van Hall. Hij was verzetsheld in de Tweede Wereldoorlog en regent in een tijd dat de elite zwaar onder druk kwam te staan door de opkomst van de nozems en de provo's. Doordat hij de tijdgeest niet aanvoelde, moest van Hall aftreden: een blamage voor een familie die jarenlang tot het establishment behoorde. Een gesprek met biograaf Dirk Wolthekker.

In deze uitzending van Buitenhof waren Andreas Kinneging, Hella Hueck, Marcel van Dam en Dirk Wolthekker te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 11 juni door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie