Uitzending
Buitenhof - 11-9-2017

11-9-2017

Buitenhof

815 x bekeken | 0 reacties
6
Te gast: Janneke Stegeman, Ger Koopmans, Mmusi Maimane, Gijs Scholten van Aschat, Arno Brok en Tom-Jan Meeus.

Een duidelijk signaal vanuit het CDA
De boodschap van Sybrand Buma in de H.J. Schoo-lezing was stevig: gewone Nederlanders blijven verweesd achter, in een gemeenschap waarin de individualisering doorslaat. Wat betekent de 'andere weg' waarover Buma spreekt voor Nederland? Een kritische Theoloog des Vaderlands, Janneke Stegeman, in debat met Ger Koopmans, CDA-gedeputeerde die de rede met instemming heeft ontvangen.

Zuid-Afrika op een keerpunt
Zo glansrijk als de toekomst van Zuid-Afrika leek na het afschaffen van de apartheid, zo somber is de situatie nu. Mmusi Maimane, charismatisch presidentskandidaat voor de belangrijkste oppositiepartij Democratische Alliantie, komt vertellen hoe het anders moet in zijn land. Hoe denkt hij Zuid-Afrika op het goede spoor te zetten?

Kunst op het spel
Politici hebben té weinig waardering voor het ambacht van de kunstenaar, vindt Gijs Scholten van Aschat, de nieuwe voorzitter van de Akademie van Kunsten. Na jaren van bezuinigen is een gat geslagen in de budgetten van de kunstsector. Wat is nog de rol van kunst in de huidige maatschappij? En hoe gaat hij politici overtuigen? Een open gesprek tussen de verontruste Scholten van Aschat en Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland en een bestuurder die zijn sporen in kunst en cultuur heeft verdiend.

In deze uitzending van Buitenhof waren Arno Brok, Ger Koopmans en Gijs Scholten van Aschat te gast. De presentatie was in handen van Paul Witteman, Pieter Jan Hagens en Marcia Luyten. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 10 september door de VARA, de VPRO en de NTR.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen écht de beste aanbiedingen Bekijk nu!