Uitzending
Buitenhof - 10-11-2019

10-11-2019

Buitenhof

583 x bekeken | 0 reacties
5
Het lerarentekort: een mogelijke oplossing
Nog steeds werkt het merendeel van de Nederlandse vrouwen parttime. Ook in sectoren die kampen met grote personeelstekorten, zoals de zorg en het onderwijs. Wat moet de overheid doen om betaald werk aantrekkelijker te maken? Een gesprek met econoom en publicist Heleen Mees.

Het beleggingsbeleid van de pensioenfondsen
De pensioenpolder staat onder grote druk. Niet alleen lijkt overeenstemming over het pensioenakkoord steeds verder weg, maar er wordt ook koortsachtig gezocht naar een laatste redmiddel om kortingen te voorkomen. Hebben pensioenfondsen die in de problemen zitten die pijnlijke situatie aan hun eigen beleggingsbeleid te danken? Een pensioendebat met Theo Kocken, VU-hoogleraar risicomanagement en oprichter van Cardano Risk Management, Mary Pieterse-Bloem, Erasmus-hoogleraar financiŽle markten en hoofd obligatiebeleggen van ABN Amro en Ilja Boelaars, die op dit onderwerp promoveert aan de University of Chicago.

In deze uitzending van Buitenhof waren Heleen Mees en Theo Kocken te gast. De presentatie was in handen van Jort Kelder en Pieter Jan Hagens. Deze uitzending van het programma Buitenhof werd uitgezonden op zondag 10 november door de VPRO en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie
Knibble Black Five Days 5 dagen ťcht de beste aanbiedingen Bekijk nu!