Uitzending
Buitenhof - Roger van Boxtel, Reinier van Zutphen

Roger van Boxtel, Reinier van Zutphen

Buitenhof

8-12-2019

| 374 x bekeken | 0 reacties
6
Wantrouwen tussen overheid en burger
De overheid heeft zich deze week van haar minst betrouwbare kant laten zien: in de affaire rondom de kinderopvangtoeslag bleek dat onschuldige burgers als fraudeurs werden aangemerkt. De gebeurtenissen bij de Belastingdienst lijken niet op zichzelf te staan. Weten we nog wel wat we kunnen verwachten van de overheid? En hoe zit dat eigenlijk vice versa? We spreken erover met Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen en met Albert Jan Kruiter van het Instituut voor Publieke Waarden.

Nederland leest slecht
Een brief van de overheid, een mail van een school of een bijsluiter van medicijnen. Een kwart van de Nederlandse vijftienjarigen leest zo slecht dat ze niet begrijpen wat er staat. Dat blijkt uit de deze week verschenen PISA-meting van de OESO: een driejaarlijks, landenvergelijkend onderzoek naar onderwijsresultaten. Wat zegt dit over het Nederlandse (lees-)onderwijs? Een gesprek met Edith Hooge, voorzitter van de Onderwijsraad en hoogleraar Onderwijsbestuur aan Tilburg University.

In deze uitzending van Buitenhof was Roger van Boxtel te gast. De presentatie was in handen van Jort Kelder en Pieter Jan Hagens. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Roger van Boxtel, Reinier van Zutphen werd uitgezonden op zondag 8 december door de VPRO en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie