Uitzending
Buitenhof - Hans de Boer, Laura Bromet

Hans de Boer, Laura Bromet

Buitenhof

17-11-2019

| 297 x bekeken | 0 reacties
7
Het stikstofcrisismenu
Volgens D66 was deze week alleen nog maar het voorgerecht. Overdag gaan we 100 rijden, er komt nieuw veevoer, boeren worden uitgekocht en natuurgebieden gaan wellicht op de schop. Met horten en stoten kwamen de stikstofmaatregelen tot stand, maar we zijn er nog lang niet. Wat staat ons nog te wachten? We spreken erover met VVD-Kamerlid Mark Harbers en Laura Bromet, Tweede Kamerlid van GroenLinks.

De publicatiedruk van wetenschappers
Wetenschappers zouden niet alleen afgerekend moeten worden op hun publicaties, maar ook op softere skills, zoals het geven van hoorcolleges of contact met patiŽnten. Zetten we hier onze internationale positie niet mee op het spel? Inmiddels heeft Rianne Letschert, rector magnificus van Maastricht University, al veertien universiteiten achter haar plan gekregen. Ze is te gast.

ZZP en pensioen
Het aantal flexwerkers en zzp'ers is de laatste 15 jaar exponentieel gegroeid: inmiddels telt Nederland ruim 3 miljoen flexwerkers, van wie bijna 1,1 miljoen zzp'er is. Hoe zorgen we ervoor dat ons pensioenstelsel met de tijd mee gaat en ook voor deze groeiende groep een oplossing biedt? Of is verplicht pensioensparen helemaal niet meer van deze tijd? Te gast is Sjaak Zonneveld, oprichter van BrightPensioen en winnaar van de Positive Finance Award voor innovatie in de financiŽle sector.

In deze uitzending van Buitenhof waren Hans de Boer en Mark Harbers te gast. De presentatie was in handen van Jort Kelder en Pieter Jan Hagens. Deze uitzending van het programma Buitenhof met de titel Hans de Boer, Laura Bromet werd uitgezonden op zondag 17 november door de VPRO en BNNVARA.
(ter verificatie, je kunt ook inloggen) Plaats reactie